IBAN'A 1.250 TL Yatıyor! Bu Gece Banka Hesabınıza Bakmayı Unutmayın

IBAN'A 1.250 TL Yatıyor! Bu Gece Banka Hesabınıza Bakmayı Unutmayın
Temmuz ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve tutarları ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Temmuz ayında yapılacak ödemeler ile ilgili pek çok kişi araştırmalar yapıyor. Destek ödemelerine zam yapılması, asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının zamlı tutarlarının netlik kazanması neticesinde, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı merak edilirken, farklı ödemeler ile ilgili araştırmalar da sürüyor. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun her ay verdiği burs ve kredilerinin temmuz ayında hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı araştırılıyor.

KYK Burs Kredi Ödeme Takvimi

KYK burs ve kredileri yaz tatilinde de üniversite öğrencilerinin hesaplarına aktarılıyor. TC kimlik numarasının son rakamına göre ödeme yapılırken, söz konusu ödeme takvimi şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

KYK Bursu Kredisi 2023 Ne Kadar?

Asgari ücrete yüzde 34 zam yapılması ,emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artışa gidilmesi, memur maaşlarında yüzde 17.55’lik enflasyon zammına ek olarak 8.077 TL seyyanen zam sağlanması ile birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun öğrencilere ilettiği burs ve kredilere zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. KYK bursu ve kredisi çerçevesinde her ay 1.250 TL verilirken, zam yapılacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Burs ve kredilere, aralık ayında zam yapılması bekleniyor.