TC Kimlik Numarasının Sonu 0-2-4-6-8 Olanlar Dikkat! Yarından İtibaren Hesaplara 3750 TL Yatırılacak

TC Kimlik Numarasının Sonu 0-2-4-6-8 Olanlar Dikkat! Yarından İtibaren Hesaplara 3750 TL Yatırılacak
Geçtiğimiz aylarda ön lisans ve lisans öğrencileri tarafından başvuruları yapılan KYK Burs ve kredi ödemeleri sonuçlandıktan sonra ödemeler nihayet yapılmaya başlanıyor. TC Kimlik Numarasının son hanesine göre yapılan ödemelerle...

Geçtiğimiz aylarda ön lisans ve lisans öğrencileri tarafından başvuruları yapılan KYK Burs ve kredi ödemeleri sonuçlandıktan sonra ödemeler nihayet yapılmaya başlanıyor. TC Kimlik Numarasının son hanesine göre yapılan ödemelerle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Özellikle şehir dışında üniversite okuyan öğrenciler maddi yönden zorluk çekmeye başlayınca paraların ne zaman hesaplara yatırılacağını merak etmeye başladı. KYK burs ve kredi ödemelerinin 3 aylık ödemesi yarından itibaren hesaplara yatırılmaya başlıyor. Öğrencilerin hesabına yapılacak ödemeler TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacaktır. Bu kapsamda ödemeler 6 Ocak ile 10 Ocak tarihleri arasında hesaplara yatırılmış olacak.

KYK Burs ve Krediler Ne Zaman Hesaplara Yatırılacak?

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri öğrencilere TC Kimlik numarasının son hanesine göre hesaplarına yatırılmaktadır. Ekim, Kasım ve Aralık dönemi ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyordu ki açıklama geldi. Yapılan duyuru kapsamında KYK 3 aylık ödemelerinin 6 Ocak 2023 ile 10 Ocak 2023 tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. KYK Burs kredi ödeme tarihleri:

T.C kimlik numarasının sonu 0 olanlar – Ayın 6’sında

T.C. kimlik numarasının sonu 2 olanlar – Ayın 7’sinde

T.C. kimlik numarasının sonu 4 olanlar – Ayın 8’inde

T.C. kimlik numarasının sonu 6 olanlar – Ayın 9’unda

T.C. kimlik numarasının sonu 8 olanlar – Ayın 10’unda kredi veya burslarını alabilmektedir.

2023 KYK Kredi veya Burs Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında KYK burs ve kredi ödemelerine zam geldiği duyurulmuştu. Yapılan açıklama kapsamında:

”Üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarını lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükselttik. ” denildi.