TCMB'den Yeni Güvenlik Sistemi: Anlık Ödemelerin En Güvenli Hali 'SİPER'

TCMB'den Yeni Güvenlik Sistemi: Anlık Ödemelerin En Güvenli Hali 'SİPER'
TCMB tarafından yapılan yeni bir duyuruda, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) için son derece önemli bir servis olan ve yasadışı kullanımların tespitinde hızlı bilgi ve belge aktarımı sağlayacak olan SİPER'i hizmete...

TCMB tarafından yapılan yeni bir duyuruda, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) için son derece önemli bir servis olan ve yasadışı kullanımların tespitinde hızlı bilgi ve belge aktarımı sağlayacak olan SİPER'i hizmete sunduğunu duyurdu.

Anlık Ödemeler En Güvenli Şekilde Gerçekleşecek 

TCMB, anlık ödemelerin güvenli bir şekilde gerçekleşebilmesi ve bu güvenin tabana da yayılmasını sağlamak üzere, SİPER platformunu duyurdu.

Yapılan açıklamada ise 'SİPER platformu çalışma prensibi, para transferini başlatan kurum ile alıcı kurum arasında yasadışı bir işlem riski hakkında saniyeler içerisinde bilgi paylaşılmasını ve sistemde bulunan tüm katılımcıların da bilgilendirilmesini sağlamaktır. SİPER sadece FAST için değil tüm fon transfer işlemlerinde de kullanılabilecektir' ifadeleri kullanıldı.

4 Banka Kullanmaya Başladı Bile! 

SİPER'in hizmete açılmasıyla birlikte bugün, testler ve teknik sertifikasyonlar tamamlandı. Dört bankanın platform üzerinden çoktan haberleşmeye başladıklarını belirten TCMB, şunları söyledi:
İki bankamız da test ve sertifikasyon sürecini tamamlamış olup gerçek ortama geçişleri tamamlanmak üzeredir. 2023 yılı ilk çeyreğinde FAST üyesi tüm finansal kuruluşların SİPER entegrasyonunu tamamlamaları beklenmektedir.