TEDAŞ Borçları Siliniyor! TEDAŞ'daki Hangi Borçlar Silinecek?

TEDAŞ Borçları Siliniyor! TEDAŞ'daki Hangi Borçlar Silinecek?
Küresek ekonomik kriz ve yükselen enflasyon sonucu zamlardan nasibini alanlardan biri de enerji sektörü oldu. Yaşanan fahiş fiyat artışları sebebi ile geçim derdine düşen vatandaşa ilaç gibi gelecek bir haber geldi. Elektriğe...

Küresek ekonomik kriz ve yükselen enflasyon sonucu zamlardan nasibini alanlardan biri de enerji sektörü oldu. Yaşanan fahiş fiyat artışları sebebi ile geçim derdine düşen vatandaşa ilaç gibi gelecek bir haber geldi. Elektriğe gelen zamlar sonrası faturaları biriken, faturalarını ödemeyen vatandaşları sevindirecek müjde verildi.

Bir süredir gündemde olan AK Parti’nin Meclis'e sunduğu yeni torba kanun teklifi ile borçlar silinecek ve yapılandırılacak.

TBMM'ye sunduğu torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki tüm borçlar silinecek, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem borçları ise yapılandırılacak.

Vatandaşa Nefes Aldıracak Düzenleme

Elektrikteki fahiş zamlar insanların belini bükerken, bir süredir konuşulan, yeni torba kanun teklifi ile TEDAŞ’a olan 2 bin TL ve altındaki borçlar silinirken, bu tutarın üstündeki geçmiş dönem elektrik borçlarının ise yapılandırılacağı ifade edildi.

Milliyet'teki habere göre, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ndeki düzenleme şu şekilde:

"TEDAŞ elektrik tüketiminden kaynaklanan ve özelleştirme devir işlemleri esnasında TEDAŞ’a devredilmiş alacaklarından, alacak tutarı 2 bin TL’yi aşmayan alacaklar ile TC Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası tespit edilememesi nedeniyle ulaşılamayan, feshedilmiş, ticaret sicilinden terkin edilmiş ve tasfiye edilmiş aboneliklere ilişkin borçlar silinecek. Diğer abonelerin TEDAŞ’a olan geçmiş dönem elektrik borçları ise yapılandırılacak."