Tek Tıkla Başvuru Yapın! Devletten Ev Taşıyana 15 Bin TL Destek Verilecek

Tek Tıkla Başvuru Yapın! Devletten Ev Taşıyana 15 Bin TL Destek Verilecek
6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketinden sonra pek çok şehir olumsuz olarak etkilenmiştir. Kimi vatandaşın evi yerle bir olurken kimi az hasarla atlatmıştır. Hala sokakta, parkta, çadırda yaşayan vatandaşlar bulunsa da devlet...

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketinden sonra pek çok şehir olumsuz olarak etkilenmiştir. Kimi vatandaşın evi yerle bir olurken kimi az hasarla atlatmıştır. Hala sokakta, parkta, çadırda yaşayan vatandaşlar bulunsa da devlet hızlı bir şekilde hareket ederek vatandaşa destek vermeye devam ediyor. Depremden etkilenen depremzedelere taşınma desteği veriliyor. Verilen destekle ilgili detaylar belli olmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem felaketinden sonra pek çok ev hasar görmüş ve vatandaşlar çadırda kalmaya başlamıştır. Depremden etkilenen illeri tek tek ziyaret eden Recep Tayyip Erdoğan tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Erdoğan tarafından yapılan açıklamada binaları yıkılan vatandaşlara 15 bin TL taşınma yardımı verileceği duyuruldu. Yapılan duyuru sonrası 15 bin TL taşınma yardımı ne zaman verilecek? 15 Bin TL taşınma yardımı kimler alacak? şeklinde araştırmalar hız kazandı.

Kahramanmaraş merkezli olarak olan depremler sebebiyle pek çok bina yıkıldı ve hasar gördü. Yalnızca 10 ilde değil tüm Türkiye'de pek çok insanın canı yanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD ödeneğinden depremden etkilenen vatandaşlara 15 bin TL taşınma yardımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda binlerce depremzede, 15 bin TL destek ödemesiyle ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, 15 bin TL taşınma yardımı ne zaman yapılacak?

Evini Taşıyana 15 Bin TL Yardım Verilecek!

Türkiye'de 9 saat arayla meydana gelen 2 deprem 10 şehri çıktı geçti. Büyük yıkıma neden olan depremin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Evleri zarar gören veya yıkılan vatandaşlar, kurulan çadır kentlere yerleştirilmeye başlandı. Deprem bölgesinde incelemelerini devam ettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da önemli açıklamalar yaptı. AFAD'ın yardım kampanyasına da katılım olduğunu belirten Erdoğan vatandaşlara 15 bin TL taşınma yardımı yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada:

"Ordumuz, polisimiz, jandarmamız gerek güvenlikle ilgili zafiyet olmaması, gerekse yardım faaliyetlerinin etkin şekilde yürütülmesi için olağanüstü gayret sarf ediyorlar. Şu an 10 ilimizde yurt dışından gelen ekiplerle birlikte toplam 141 bini aşkın personel bilfiil görev yapıyor. AFAD ve diğer kurumlarımız depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çadır, konteynır, prefabrik yapıların kurulumunu gerçekleştiriyor.

Kurumlarımız ve hayırseverler seyyar mutfak ve aşevleri aracılığı ile depremzedelere sıcak yemek sağlıyor. Kendi yerlerinde kendi imkanları ile günlük 20 bin kişilik, 50 bin kişilik, 100 bin kişilik sıcak yemek hazırlayıp, ekmek yapıp şehirlerine ve çevre yerleşimlere dağıtan kurumların sivil insiyatifler olduğunu biliyoruz. Kamu kurumlarımız ülkemizin dört bir köşesinde yüzlerce yemek ve ekmek üretim aracını bölgeye gönderdi. Hiçbir ayrım gözetmeden burada canla başla çalışan herkesten Allah razı olsun. Devletimiz personel ile kurumları ile tüm imkanları ile vatandaşının yanında" denildi.

15 Bin TL Taşınma Yardımı Kimlere Verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonucu 15 Bin TL Deprem Destek Ödemesi yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklama sonucu kimlerin bu yardımdan faydalanacağı da araştırılmaya başlandı. Deprem taşınma yardımından afet bölgesi ilan edilen illerde yaşayan ve doğrudan etkilenmiş vatandaşların faydalanması bekleniyor. Fakat verilecek olan deprem yardımıyla ilgili detaylar henüz belli olmadı. 15 bin TL taşınma yardımı başvuru şekli, başvuru tarihi henüz belli olmadı. Konuyla ilgili tüm detayların ilerleyen günlerde Bakanlık tarafından yapılacak açıklamayla netleşmesi bekleniyor.