Temmuz 2023 Asgari Ücret Zammı! Milyonlarca Asgari Ücretliyi Sevindirecek Zam Hesaplaması Yapıldı

Temmuz 2023 Asgari Ücret Zammı! Milyonlarca Asgari Ücretliyi Sevindirecek Zam Hesaplaması Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Asgari ücret zammı için temmuz ayının işaret edilmesinin ardından, zam oranı da merak konusu oldu. Bu kapsamda,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ara zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Asgari ücret zammı için temmuz ayının işaret edilmesinin ardından, zam oranı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, asgari ücret zammı ile ilgili yetkililer henüz oran telaffuz etmezken, maaş zammına ilişkin farklı oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor.

Asgari Ücret Zammı Son Durum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağını belirtmişti. Giresun mitinginde konuya ilişkin açıklama yapan Erdoğan "Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız." demişti.

Asgari Ücrete Ne Kadar zam Yapılacak?

Asgari ücret zammı için oran henüz netleşmese de farklı hesaplamalar yapılıyor. Eğer yüzde 20 oranında bir zam yapılırsa, asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üzerinde çıkmış olacak. Emekli ve memur maaşlarının belirlenmesinde enflasyon verileri dikkate alınırken, asgari ücrette de 6 aylık enflasyon oranlarına bakılması bekleniyor. Bu çerçevede, TÜİK'in enflasyon rakamı açıklamaları milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından da yakından takip edilecek.