Temmuz Ayı Zammı Hesaplandı! En Düşük Emekli Maaşı Bu Seviyeye Çıkabilir

Temmuz Ayı Zammı Hesaplandı! En Düşük Emekli Maaşı Bu Seviyeye Çıkabilir
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarında temmuz ayında artışa gidilecek. Memur maaşlarında olduğu gibi emekli maaşlarında da enflasyon verileri baz alınarak hesaplama yapıldığı için temmuz zammı için de...

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarında temmuz ayında artışa gidilecek. Memur maaşlarında olduğu gibi emekli maaşlarında da enflasyon verileri baz alınarak hesaplama yapıldığı için temmuz zammı için de hesaplamalar yapılıyor. Bu çerçevede, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranları henüz açıklanmasa da dört aylık enflasyon verileri baz alınarak hesaplama sağlandı.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Ocak-nisan döneminde Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon oranlarına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dört aylık zam oranı yüzde 15i22 olarak hesaplandı. Yüzde 15,22 oranı henüz kesin maaş zammını yansıtmıyor. Mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin belli olmasının ardından, temmuz ayında emekli maaşları netlik kazanacak.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Emekli maaşlarına yüzde 20 ile 30 arasında zam yapılacağı ile ilgili çeşitli iddialar gündeme geliyor. Yüzde 20 oranında bir artış sağlanırsa, en düşük emekli maaşı 9.000 TL seviyesine yükselecek. Yüzde 30'luk zamda ise en düşük emekli maaşı 9.750 TL'ye çıkıyor. Farklı oranlar üzerinden hesaplamalar sürse de en düşük emekli maaşının 9.000 TL üzerinden olacağı düşünülüyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihi

Emekli maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra, Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı henüz tarih vermedi ancak 20 Haziran'dan sonra ikramiyelerinin verilmesi bekleniyor.