Temmuz Ayının Son Günlerinde Çiftçilere Ödeme Müjdesi! Tarım ve Orman Bakanı Dün Açıkladı

Temmuz Ayının Son Günlerinde Çiftçilere Ödeme Müjdesi! Tarım ve Orman Bakanı Dün Açıkladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, temmuz ayında çiftçilere sağlanan ödemeler ile ilgili bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Çiftçilere düzenli olarak tarımsal destek ödemeleri sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, temmuz ayında da söz konusu ödemlere hız kesmeden devam ediyor. Temmuz ayı boyunca üç farklı tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, hibe desteği ile ilgili de kamuoyuna bilgi verildi. Tarım ve Orman Bakanalığı’nın sağladığı desteklerin yanı sıra, farklı ödemeler de çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor. Bu kapsamda, Bakan İbrahim Yumaklı dün ödemelere dair bilgilendirmede bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Çiftçilere Ödeme

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamaya göre, 734 milyon 146 bin TL tutarındaki bakım avans ödemeleri pancar üreticilerinin hesaplarına yattı. Ödemere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yumaklı ‘’734 milyon 146 bin TL’lik pancar bakım avans ödemesini, üreticilerimizin hesaplarına bugün aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun’’ ifadelerine yer verdi.

2023/06/09/traktor.jpg

Tarımsal Destekleme Ödemeleri Yattı Mı?

Temmuz ayında farklı tarımsal destek ödemeleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatarken, bu çerçevede, temmuz ayının ortasında çiftçilere sağlanan destek ödemeleri şu şekilde:

Sertifikalı Tohum Üretim desteği kapsamında 15 milyon 540 bin 371 TL,
Hastalıktan Ari İşletme desteği kapsamında 13 milyon 693 bin 325 TL,
Hayvan Gen Kaynakları desteği kapsamında 7 milyon 879 bin 200 TL,
Ar-Ge desteği kapsamında 1 milyon 872 bin 104 TL,
Büyükbaş Besi desteği kapsamında 1 milyon 810 bin TL,
Sertifikalı Tohum Kullanım desteği kapsamında 1 milyon 151 bin TL.

Mazot ve Gübre Desteği Ödeme Tarihi

Tarımsal destek ödemeleri ile ilgili temmuz ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı düzenli olarak kamuoyuna bilgi verirken, söz konusu destek ödemesinin detayları da merak ediliyor. Bu çerçevede, mazot ve gübre desteğinin çiftçilere iletilip iletilmediği araştırılıyor. Temmuz ayında, mazot ve gübre desteği ödemeleri çiftçilerin hesaplarına yatmadı. Önümüzdeki haftalarda verilecek tarımsal destekler arasında mazot ve gübre desteği bulunabilir.