Tesla Y vs Togg T10X! Birebir Karşılaştırmalarda Hangi Model Önde?

Tesla Y vs Togg T10X! Birebir Karşılaştırmalarda Hangi Model Önde?
Dün yaptığı lansmanla birlikte Tesla, artık Türkiye macerasına başladı. 1 milyon 548 bin TL'lik resmi satış fiyatıyla Türkiye'deki ticaret hayatına başlayan Tesla Model Y, Togg T10X modelinin en yakın rakibi oldu!Kullanıcılar...

Dün yaptığı lansmanla birlikte Tesla, artık Türkiye macerasına başladı. 1 milyon 548 bin TL'lik resmi satış fiyatıyla Türkiye'deki ticaret hayatına başlayan Tesla Model Y, Togg T10X modelinin en yakın rakibi oldu!

Kullanıcılar ise Tesla ve Togg arasındaki farkları araştırmaya başladılar. Peki, hangisi fiyat-performans oranında daha iyi? Hangi otomobil daha iyi, hangisini satın almak daha mantıklı?

Tesla Model Y vs Togg T10X

Tesla da Togg da tam elektrikli iki araç olarak Türkiye'de birbirleriyle rekabet etmeye hazırlanıyor. Yakın zamanda paylaşılan Togg fiyatı ve başlatılan ön sipariş sürecinden sonra dün de Tesla Türkiye pazarına giriş yaptı. Böylelikle Türkiye'de satışa sunulan iki model de kullanıcıların en çok araştırdığı araçlar oldu.

Tam otomatik sürüş deneyimi ve güçlü elektrikli motorlarıyla iki model de küresel çapta beğenilirken, Türkiye'deki kullanıcılar hangi aracın daha iyi olduğunu araştırdı. İşte Tesla Y ve Togg T10X modellerinin birebir kıyaslaması...

Şarj İstasyonları 

İki elektrikli aracın şarj istasyonları kıyaslamasında Tesla bir tık daha önde diyebiliriz. Çünkü Togg, Trugo şarj istasyonlarını kullanıyor ve her ne kadar 81 ilde istasyon kurma hedefi olsa da şimdilik sadece 10 ilde bu istasyonlar mevcut. Tesla ise Supercharge noktalarıyla Türkiye'de 11 farklı ilde hizmet vermekte. Yani Togg'a kıyasla daha fazla şarj istasyonuna sahip.

Güç Farkları

Elon Musk'ın Tesla Model Y'si şu anda 204 Hp güç üretmekte. Bu güç de Tesla Model Y'nin 0'dan 100 kilometreye yaklaşık 6.9 saniyede çıkmasına imkan sunuyor. Togg T10X modeli ise 218 Hp güç üretse de 0'dan 100 kilometreye 7.4 saniyede çıkabiliyor. Yani; Tesla Model Y burada ivmelenme konusunda da motor gücü olarak Togg T10X'ten önde.

Batarya ve Menzil 

Öte yandan elektrikli otomobillerde günümüzde sorgulanan en önemli özellik şu anda menzil güçleri. Yani, bir elektrikli aracın tek şarj ile kaç kilometre yol alabildiği. Başlangıç seviye T10X araç, 314 kilometre menzile sahip ve üst versiyonlarında menzil miktarı 523 kilometreye kadar da çıkabiliyor. Tesla Model Y ise başlangıç seviyede 455 kilometre, üst seviyede 533 kilometrelik menzile sahip.