Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı! Yüzde 85 Zam Açıklandı

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı! Yüzde 85 Zam Açıklandı
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maşlarının açıklanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar....

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı önceki aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maşlarının açıklanmasının ardından, belediye personelleri de maaş zammı ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler sürüyor. Yapılan görüşmeler sonucunda, toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 85 Zam Müjdesi

Tunceli Belediyesi ile Disk’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere günlük yevmiye ve sosyal haklara yüzde 85 zam yapıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu “Bileşenlerimiz ile yaklaşık iki yıldır üzerine konuştuğumuz çalışma saatlerinin düşürülmesine dönük çalışmamız da neticelendi. Şirket çalışanlarımızla Haziran ayında yapılacak sözleşmenin ardından Ağustos ayı itibariyle çalışma saatleri 7 saate düşürülecek. Bu karar işçilerin-emekçilerin hakkıdır” dedi.

Maaş Zammı Açıklamaları Geliyor

Belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. İlerleyen süreçte, farklı belediyelerden yeni açıklamalar gelebilir.