TÜİK Üçüncü Çeyrek Rakamlarını Açıkladı

TÜİK Üçüncü Çeyrek Rakamlarını Açıkladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılının üçüncü çeyreğine dair Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı.TÜİK verilerine göre Temmuz-Eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrek, beklentiye yakın bir seviyede...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılının üçüncü çeyreğine dair Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı.

TÜİK verilerine göre Temmuz-Eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrek, beklentiye yakın bir seviyede performans göstererek %3.9'luk bir büyüme kaydetti.

[caption id="attachment_43997" align="aligncenter" width="758"]TÜİK Üçüncü Çeyrek Rakamlarını Açıkladı Kaynak: TÜİK[/caption]

Öte yandan çeyreklik bazda ise ekonomide %0.1'lik bir daralma görüldü. Böylelikle de ekonomide tam 9 çeyrek sonra ilk kez daralma kaydedildi.

Büyüme oranı ise 2020 yılının ikinci çeyreğinden bu yana en düşük oranı gördü.

Finans ve sigorta faaliyetlerinde artış var 

TÜİK'in açıkladığı üçüncü çeyrek verilerine göre finans ve sigorta faaliyetleri, %21.6 oranında artış kaydetti. Bilgi ve İletişim ise %13.9'luk bir artış yaşadı.

Ormancılık ve balıkçılığın %1.1 ve sanayinin %0.3 artış kaydettiği aynı dönemde, inşaat sektöründe %14.1 düşüş kaydedildi.

Tüketim harcamaları büyüdü

Öte yandan hane halklarının tüketim harcamaları da açıklandı. TÜİK verilerine göre hane halkının tüketim harcamaları %19.9 arttı. Devletin nihai tüketim harcamaları ise %8.5'lik bir yükseliş gördü.