Tüm Zamanların Rekorunu Tazeledi! İşte Altın Fiyatlarında Son Durum...

Tüm Zamanların Rekorunu Tazeledi! İşte Altın Fiyatlarında Son Durum...
Geçtiğimiz haftalarda ABD verisinin açıklanmasının ardından gram altın 3 ayın zirvesine çıkmıştı. Yine önceki haftalarda, Aralık 2021’de gördüğü rekor seviyeyi yenileyen gram altın fiyatları zirveye ulaşmıştı. 15...

Geçtiğimiz haftalarda ABD verisinin açıklanmasının ardından gram altın 3 ayın zirvesine çıkmıştı. Yine önceki haftalarda, Aralık 2021’de gördüğü rekor seviyeyi yenileyen gram altın fiyatları zirveye ulaşmıştı. 15 Kasım 2022 tarihinde gram altın, 1068 TL’ye yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın gelecek toplantıda faiz artışlarının yavaşlayacağı yönünde sinyal vermesinden sonra tırmanışa geçti. Gram altında bir rekor daha kaydedildi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek toplantıda faiz oranı artışlarının hızının yavaşlayacağına yönünde açıklamalar yapmasından sonra tırmanışa geçen altın fiyatlarında yeni rekor geldi.

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde 1.780 dolar seviyelerinde olan altının ons fiyatı 1.800 dolar seviyelerine çıktı. Ons altın fiyatındaki artışa paralel olarak yükselen gram altın fiyatı ise 1.080 TL'yi gördü. Gram altın fiyatı böylece tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Güncel Altın Fiyatları Nasıl?

Öte yandan çeyrek altın 1.777 TL'den, cumhuriyet altını ise 7 bin 84 TL'den işlem görüyor. Gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altınının yeni güne nasıl başlayacağı yatırımcılar ve piyasa tarafından büyük bir merakla bekleniyordu.

Saat 07.30 itibariyle gram altın 1.077 liradan, çeyrek altın 1.772 liradan ve cumhuriyet altını da 7.067 liradan işlem görüyor.

Saat 11.05 itibariyle ise gram altın yeniden 1080 liradan satılıyor.