Türk-İş'ten 2023 Asgari Ücret İçin Emekçiye Söz! Asgari Ücret İçin Heyecan Dorukta

Türk-İş'ten 2023 Asgari Ücret İçin Emekçiye Söz! Asgari Ücret İçin Heyecan Dorukta
Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, 2023 asgari ücret görüşmeleri devam ederken emekçiye 'söz' verdi. Kavlak, emekçilere seslendi.İlk toplantısını 7 Aralık'ta düzenleyen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantıyı...

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, 2023 asgari ücret görüşmeleri devam ederken emekçiye 'söz' verdi. Kavlak, emekçilere seslendi.

İlk toplantısını 7 Aralık'ta düzenleyen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantıyı 14 Aralık'ta gerçekleştirdi. Komisyon ilk toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret anketini taraflarla paylaşmış, ankette işçi veya işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin 7 bin 845 TL olduğunu belirtmişti.

Komisyonun ikinci toplantısında Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak, 2,5 saate yakın süren görüşmede herhangi bir rakam konuşulmadığını ifade etti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç da ''Nihai rakam için yeniden toplanacağız'' şeklinde konuştu.

Komisyonun üçüncü toplantı ise, 20 Aralık Salı günü saat 14.00'da gerçekleştirilecek. Toplantıda asgari ücrete dair rakamın konuşulacağı öngörülüyor.

'Hiç Kuşkunuz Olmasın'

Toplantı öncesi açıklamalar yapan Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, emekçiye 'söz' vererek şöyle konuştu:

"Asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir düzeyde olması için elimizden geleni yapacağız. İçimize sinen bir rakam olursa, kararı imzalayacağız, Olmazsa, eğer ortaya çıkan rakam içimize sinmezse, hiç kuşkunuz olmasın, o masadan kalkacağız."

'Canımızı Mı Alacaksınız?'

Kavlak, "İhracatçılar Meclisi Başkanı çıkmış, asgari ücreti fazla artırmayın, 400 doları geçmeyin, yoksa ihracatımız sekteye uğrar diyor. Yani devletimizi tehdit ediyor. Yahu Allah’tan korkun Allah’tan. Sanayide elektriğe yüzde 400 zam gelmiş. Doğalgaza yüzde 264 zam gelmiş. Adamların gıkı çıkmıyor. Kimseye bir şey söyleyemiyor. Ağzını açıp iki laf edemiyor. Ama gözünü emekçinin parasına dikiyor. Yahu siz bu emekçilerin ekmeğine daha ne kadar çökeceksiniz? Yetmedi mi? Gözünüz doymadı mı? Bizden daha ne alacaksınız? Canımızı mı alacaksınız?" ifadelerine yer verdi.