Türkiye Kalkınma Yatırım Bankası 1,2 Milyar TL Kar Elde Etti!

Türkiye Kalkınma Yatırım Bankası 1,2 Milyar TL Kar Elde Etti!
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2022 yılının ilk 9 ayında 1,2 milyar TL net kar elde ettiğini açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılı Ocak ayı ile Eylül ayı döneminde 2021 yılının aynı dönemine...

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2022 yılının ilk 9 ayında 1,2 milyar TL net kar elde ettiğini açıkladı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 2022 yılı Ocak ayı ile Eylül ayı döneminde 2021 yılının aynı dönemine göre %131 oranında artış göstererek kar oranını artırdı. Banka tarafından verilen kredilerin tutarı 2021 yılının sona göre %47 oranında artış göstererek 55 milyar TL’ye çıktı. Brüt oranda takipteki kredilerin toplam kredilere oranı ise %1,86 oranında olurken, sermaye yeterlilik oranı da %16,09 oranında gerçekleşti.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü Açıklama Yaptı!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop tarafından konuyla alakalı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

"Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına ve düşük karbonlu ekonomiye geçişine destek veren Bankamızın, ilk sürdürülebilir eurobond ihracını gerçekleştirdik. Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), Bankamız tarafından ihraç edilen ilk sürdürülebilir eurobond'a 100 milyon avro yatırım yaptı. 11 yıl vadeli eurobond ihracından elde edilecek fonun en az yüzde 75'i Türkiye'de iklim değişikliği ile mücadeleye katkıda bulunan yeşil projelerin finansmanı için ayrılırken, kalan kısmı sosyal projelere yönlendirilecek. Bankamız, ihraç kapsamında, ekonomide kadın iş gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar için AFD'nin teknik destek programından da yararlanacak.

Türkiye'nin Etki Prensipleri ile uyumlu ilk Etki Raporu'muzu eylül ayında yayımladık. Güçlü çevresel, sosyal risk değerlendirme uygulamalarımızın bir sonucu olarak, uluslararası alanda tanınan derecelendirme kuruluşu Sustainalytics'in Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) başlıklarının değerlendirildiği risk derecelendirmesinde Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki tüm kurumlar arasında birinci, Avrupa'da AYB, KfW ve EBRD'den sonra dördüncü banka olma başarısını elde ettik" denildi.