Üniversite Öğrencilerine 5000 TL Eğitim Yardımı! Nakit Destek Ödemesi Rahatlatacak

Üniversite Öğrencilerine 5000 TL Eğitim Yardımı! Nakit Destek Ödemesi Rahatlatacak
Öğrencilere verilecek olan eğitim destekleri ile ilgili Türkiye çapındaki belediyeler duyuru metinleri yayınlamaya devam ediyor.

Ekim ayı itibariyle ülke genelindeki üniversitelerde yeni akademik dönem başlıyor. Yeni akademik dönem ile birlikte üniversiteye yeni başlayan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi ödemelerine dair araştırmalar gerçekleştirirken, belediyelerin eğitim desteği projeleri ekim ayının ilk gününde merak ediliyor. Bu çerçevede, farklı illerde ikamet eden vatandaşlar belediyelerin duyurduğu eğitim desteklerin ayrıntılarına dair araştırmalar yapıyorlar.

Üniversite Öğrencilerine Eğitim Desteği

Üniversite öğrencilerine destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletmek için yeni akademik dönem öncesinde yurt çapındaki belediyeler peş peşe duyuru metinleri yayınlıyorlar. Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de üniversite öğrencilerine nakdi destek sunacağını belirtti. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencisi olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere 5000 TL yardım yapılacağı açıklandı. Söz konusu yardıma ilişkin açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç “Eğitimi çok önemsiyoruz. Gençlerimizin ve yavrularımızın her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Gençlerimizin, eğitimden spora, kültür sanattan kişisel gelişime hemen her alanda tam donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlanmaları için büyük gayret gösteriyoruz” dedi.