Ünlü Finans Şirketi Asgari Ücret Tahminini Açıkladı! İşte Beklenen Zam Oranı

Ünlü Finans Şirketi Asgari Ücret Tahminini Açıkladı! İşte Beklenen Zam Oranı
ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye ekonomisine dair beklentilerini açıkladı. Morgan Stanley tarafından yayınlanan raporda, önümüzdeki aylarda yapılacak asgari ücret zammına ilişkin beklentiler de yer alıyor....

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye ekonomisine dair beklentilerini açıkladı. Morgan Stanley tarafından yayınlanan raporda, önümüzdeki aylarda yapılacak asgari ücret zammına ilişkin beklentiler de yer alıyor. Söz konusu tahminin ortaya çıkması ile birlikte hesaplamalar yapılmaya başlandı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi maaş zamlarına dair yapılacak açıklamaları büyük bir merakla bekliyorlar. Bu kapsamda Morgan Stanley raporunda yer alan iddialara göre, asgari ücrete yüzde 60 oranında zam yapılabilir. Yüzde 60 zam hayata geçerse, 5.500 TL olan asgari ücret, 8.800 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Enflasyon Beklentisi de Yer Alıyor

Morgan Stanley'nin raporunda, asgari ücret zammı için beklentilerin yanı sıra, Türkiye ekonomisine dair farklı tahminler de yer alıyor. Bankanın beklentisine göre, 2023 yıl sonu enflasyonu yüzde 51 seviyesinde olabilir.

Asgari Ücret Zammı Merakla Bekleniyor

Asgari ücret zammı için çeşitli iddialar her geçen gün gündeme gelmeye devam ederken, çalışanlar da zam oranına dair açıklamaları merakla bekliyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle yapılacak zammın, enflasyon oranının üzerinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.