Uzman Çavuş Maaşı! 2023 Uzman Çavuş ve Astsubay Maaşları Ne Kadar?

Uzman Çavuş Maaşı! 2023 Uzman Çavuş ve Astsubay Maaşları Ne Kadar?
Asgari ücret, emekli ve memur maaşı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, meslek gruplarının maaşları ile ilgili araştırmalar başladı. Bu kapsamda,...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşı geçtiğimiz haftalarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, meslek gruplarının maaşları ile ilgili araştırmalar başladı. Bu kapsamda, uzman çavuş ve astsubay maaşları merak konusu oldu.

2023 Uzman Çavuş Maaşı

Meslek gruplarında, maaşları çeşitli etkenlere göre değişkenlik gösteriyor. Uzman çavuş maaşları da derece, rütbe, meslekte geçirilen süre, kıdem ve görev yerine göre farklılık göstermekle birlikte, 13.000 TL seviyesinden başlıyor.

Astsubay Maaşı Ne Kadar?

Astsubay maaşları da benzer şekilde kriterlere göre değişiyor. Birçok değişkene göre farklılık göstermekle birlikte, astsubay 13 bin TL ile 17 bin TL arasında yer alıyor.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Memur maaşlarının yanı sıra, emekli maaşları ile ilgili de araştırma yapılıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşının 2023 yılında ne kadar olduğu merak ediliyor. Söz konusu en düşük emekli maaşında yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve 5.500 TL seviyesine çıktı.