Vatandaş Ekmek Almakta da Zorlanacak! İstanbul'da Ekmeğe Dev Zam Kapıda

Vatandaş Ekmek Almakta da Zorlanacak! İstanbul'da Ekmeğe Dev Zam Kapıda
Döviz kurlarındaki oynaklık, yükselen enflasyon ile maliyetler ve küresel ekonomik kriz sebebi ile zamların ardı arkası kesilmiyor.Temel gıdadan giyime, enerjiden eğitim giderlerine pek çok kalemde her gün yeni zamlar yapılıyor....

Döviz kurlarındaki oynaklık, yükselen enflasyon ile maliyetler ve küresel ekonomik kriz sebebi ile zamların ardı arkası kesilmiyor.

Temel gıdadan giyime, enerjiden eğitim giderlerine pek çok kalemde her gün yeni zamlar yapılıyor. Gelen zamlardan etkilenen vatandaşı en çok temel gıda ürünlerinden ekmeğe gelen zam etkiliyor. Geçim sıkıntısı en fazla da büyük şehirlerde yaşayan vatandaşları etkiliyor. Mega kentte yaşayan İstanbullulara bir zam haberi geldi.

Vatandaşın ekmeğe yapılacak büyük zam sonrası zor günler yaşayacağı konuşuluyor. Şimdilerde 5 TL'den satışa sunulan ekmeğe yeni bir zammın yolda olduğu öğrenildi.

Aralık ayı gelmeden ekmeğe yapılan son zam ile beraber İstanbul'da ekmeğin 7,5 liraya satılacağı belirtildi.

Ekmek Zammı İçin Cezayı Bile Göze Alacaklar

2022 yılının başından beri yapılan zamlar, vatandaşı geçim derdine düşürdü. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, ekmeğe yapılması planlanan zammı duyurdu.

Başkan Kolivar, İstanbul'da 5 TL'ye satılan ekmeğin 7.5 TL çıkabileceğini ifade etti.

Yüksek doğal gaz ve elektrik faturaları karşısında zor günler yaşadıklarını söyleyen  Sendika Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da ekmeğe yapılacak zam için cezanın bile göze alındığını söyledi.

Zam yetkisi Fırıncılar Odası veya İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) olsa da fırıncılar cezayı da göze alarak yüzde 50 zam için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Cihan Kolivar, "Elektrik ve doğal gaz zamlarından sonra fırıncılar ayakta durmakta zorlanıyor. Bir de bunun üstüne mayaya gelen yüzde 40'lık zam fırıncıları zorladı." dedi.

Kolivar, "Eğer elektrik ve doğal gazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batmış durumda. Günlük un alanlar var. Her bir fırının faturası korkunç arttı, faturası 40-50 bin lira gelenler var" ifadelerine yer verdi.