Vatandaşa Bir Kötü Haber Daha! Simit, Poğaça, Açma ve Böreğe Zam Gelecek

Vatandaşa Bir Kötü Haber Daha! Simit, Poğaça, Açma ve Böreğe Zam Gelecek
Küresel ekonomik kriz ve yükselen enflasyon sebebi ile vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Simit fiyatlarına artan maliyetler sebebi ile zam yapılacağı belirtildi.İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir,...

Küresel ekonomik kriz ve yükselen enflasyon sebebi ile vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Simit fiyatlarına artan maliyetler sebebi ile zam yapılacağı belirtildi.

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artış sebebi ile simidin maliyetinin 5 lira olduğunu ifade etti. Başkan Özdemir simit, poğaça ve açmanın eski kar marjlarına gelmesi için 8 liraya satılması gerektiğini belirtti.

Şaban Özdemir, simit fiyatlarına gelecek zammın yolda olduğunu dile getirdi.

'Böreğin Kilogram Fiyatı 150 TL Olmalı'

İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, simidin maliyeti 5 lira olduğu için 5 liraya simit satmanın bir şey kazandırmadığını söyledi. Başkan Özdemir, böreğin kilogram fiyatının ise 150 TL olması gerektiğinin altını çizdi.

Özdemir, Rusya'nın tahıl koridoruna kapatması durumuna ilişkin de "Eğer bu koridorun kapatılmasını düşünürsek önümüzdeki günlerde zam gündeme gelebilir" şeklinde konuştu.

Maliyetlerin karşılanmaması durumunda esnafın küçülmeye gitmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Özdemir, "Sektörde işsizliği tetikleyebilir" dedi.