Vatandaşı Korkutan Haber! Halk Ekmeğe Zam İddiası

Vatandaşı Korkutan Haber! Halk Ekmeğe Zam İddiası
İstanbul'da ekmeğe büyük zam yapılacağının tartışılmaya başlanmasının ardından halk ekmek fiyatlarının da zamlanacağı öne sürüldü. İstanbul'da ekmeğe yapılacağı belirtilen yüzde 50 zam haberleri geçim sıkıntısındaki...

İstanbul'da ekmeğe büyük zam yapılacağının tartışılmaya başlanmasının ardından halk ekmek fiyatlarının da zamlanacağı öne sürüldü. İstanbul'da ekmeğe yapılacağı belirtilen yüzde 50 zam haberleri geçim sıkıntısındaki vatandaşı korkuturken, ucuza satılması sebebi ile uzun kuyruklara sebep olan halk ekmek için ortaya atılan iddia da derinden sarstı.

İstanbul Halk Ekmek tarafından geçtiğimiz Eylül ayında yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi olan İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu talimatıyla sene sonuna kadar ekmeğin 3 TL’den satılacağını ifade etti." denilmişti. Yapılan bu açıklamadan sonra vatandaş rahat bir nefes almış, sene sonuna kadar halk ekmeğin zamlanmayacak olmasına sevinmişti.

Halk Ekmekten Bir Zam Haberi Gelmişti

Geçtiğimiz gün bir zam haberi Kocaeli Halk Ekmek'ten geldi. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, halk ekmek fiyatlarına zam geldiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, 210 gramı 3 liradan satılan halk ekmeğin yüzde 25 zamla 3 lira 75 kuruştan satılmaya başlandığı duyurulmuştu.

İHE'den Zam Açıklaması

İstanbul'da yükselen maliyetler, doğalgaz ve elektrik faturaları sebebi ile ekmeğin fiyatının yakın zamanda 7.5 TL'ye yükseleceği de geçtiğimiz gün gündeme gelmiş ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Zammın Aralık ayından önce geleceğinin de altı çizildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek ise sene sonuna kadar zam yapmayacaklarını duyurdu.

Vatandaşa rahat bir nefes aldıran açıklama İBB Halk Ekmek tarafından "Artan maliyetlere rağmen yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. 3 TL’den halkımıza sağlıklı ekmeği ulaştırmaya devam edeceğiz" ifadeleri ile yapıldı.

İBB Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, sosyal medya hesabı üzerinden konuya yönelik açıklamada bulundu. Özgen Nama'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Artan maliyetlere rağmen İBB Halk Ekmek olarak yıl sonuna kadar zam yapmayacağız. 3 TL’den halkımıza sağlıklı ekmeği ulaştırmaya devam edeceğiz…" ifadelerine yer verildi.

İşte Özgen Nama'nın Tweeti: