Vatandaşlara Haziran Ayında Sosyal Yardım Verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hesaplara Aktaracak

Vatandaşlara Haziran Ayında Sosyal Yardım Verilecek! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hesaplara Aktaracak
Haziran ayı sosyal yardım ödemelerine dair araştırmalar sürerken, Bakanlık tarafından yapılacak açıklamalar da büyük bir merakla bekleniyor.

Haziran ayı destek ödemeleri henüz hesaplar aktarılmadı. Evde bakım, SED yardımı, Aile Destek Programı ödemelerine dair her ay düzenli olarak yüz binlerce kişi araştırma yaparken, ödemelere dair güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. Bu çerçevede, Aile Destek Programı ödemelerinin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Aile Destek Programı ödemeleri için bekleyiş sürerken, sosyal yardım ödemelerinde temmuz ayında artış olup olmayacağı da sorgulanıyor.

Aile Destek Paketi Ödemeleri Haziran 2023

850 TL ile 1.250 TL arasında değişen ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre dar gelirli vatandaşlara iletilen Aile Destek Programı ödemeleri her ay yüz binlerce kişinin hesabına yatıyor. Haziran ayı ödemelerinin de ilerleyen günlerde verileceği düşünülüyor.

2023/06/06/turk-lirasi-10-tl.jpg

Sosyal Yardım Destek Ödemelerine Zam Yapılacak Mı?

Sosyal destek ödemelerine artış olup olmayacağı da merak ediliyor. Ocak ayında memur zammı oranında destek ödemeleri de yükselmişti. Temmuz ayında da asgari ücret, memur ve emekli maaşları ile birlikte sosyal yardımlarda da artışa gidilmesi bekleniyor.