Vergi, Sigorta Primi, Trafik Cezaları Siliniyor Mu? Borç Yapılandırma Paketi Geliyor

Vergi, Sigorta Primi, Trafik Cezaları Siliniyor Mu? Borç Yapılandırma Paketi Geliyor
Borcu olanlar için kapsamlı bir borç yapılandırma paketi geliyor. Edinilen bilgilere göre 31 Aralım 2022 tarihine kadar yapılandırılan tüm borçlar silinecek. Borcu olan kişileri ilgilendiren haber sonunda geldi. Vergi borcu, sigorta...

Borcu olanlar için kapsamlı bir borç yapılandırma paketi geliyor. Edinilen bilgilere göre 31 Aralım 2022 tarihine kadar yapılandırılan tüm borçlar silinecek. Borcu olan kişileri ilgilendiren haber sonunda geldi. Vergi borcu, sigorta primi ve trafik cezaları siliniyor mu? Alınan karar sonucu borçların silineceğinin duyurulmasının ardından gözler Kabine Toplantısı’na döndü. İşte, detaylar…

Borçlu olan kişileri ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Paketle ilgili detaylı bilgilerin kabine toplantısında netleşmesi bekleniyor. Peki, hangi borçlar silinecek? Hangi borçlar affa gidecek?

Hangi Borçlar Silinecek? Borç Yapılandırma Paketi Geliyor

Edinilen bilgilere göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan borçlar yapılandırılmasıyla beraber bazı borçlar için yapılandırma imkanı verilecek. Vergi borcu, sigorta primi borçlarıyla bazı cezalara yapılandırma imkanı verilecek. Diğer yandan şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı verilecek. Diğer borçlar arasında ise belediyelere olan borçlar, elektrik borçları, su borçları ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırmaya alınacak. Borcu olan kişiler için borçlarını hem peşin hem de taksitli ödeme imkanı verilecek. Olan borçların yüzde 90’a kadar borçlarının silinmesi bekleniyor.

Borç yapılandırma paketiyle ilgili Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısında karar alınması bekleniyor. Kabine Toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paketi açıklamasının ardından yürürlüğe girmesi en geç şubat ortasında olması ön görülmektedir. Borç yapılandırma paketinin ardından uzun zamandır gündemde olan imar affı da vergi yapılandırması sonucu gündeme geldi. Diğer günlerde imar affıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir.