Yeni Meclis Onay Verdi! Evladı Olan Anneye 2.059 TL ile 3.700 TL Yardım Yapılacak!

Yeni Meclis Onay Verdi! Evladı Olan Anneye 2.059 TL ile 3.700 TL Yardım Yapılacak!
Yeni hükümetin kurulması sonrasında yeni yardım programları da başlatıldı. Devlet kadınlara 3700 TL destek ödemesinde bulunacak. Başvurular bitti bitecek.

Devlet dar gelirli vatandaşın yanında olduğunu sağladığı destekler ile adeta ispat etmekte. Gerek enflasyonun, gerek kur farkının geçim zorluğunu kat be kat arttırdığı günümüzde, asgari ücret ve emekli maaşı bile açlık sınırının altında yer almakta. Bu kapsamda maaşı olmayan ya da düzenli bir işi olmayan hanelerin geçinmesi imkansız gibi dururken, devletin sağladığı destekler, adeta can suyu oluyor. Devlet, çok fazla kalemde yardım ödemesi sunuyor. Dar gelirli olan her vatandaş bu yardımlardan faydalanabilmekte iken gün gün de kalem sayısı artıyor. Yaşlıya, engelliye, öğrenciye, dul ve yetime yapılan yardımların yanı sıra; kadınlara sunulan destekler de bir hayli ilgi görüyor. Özellikle de yalnız olan, eşi vefat eden kadına yönelik yapılan yardımlar ile birlikte hayatını idame ettiremeyen ya da idame ettirmekte zorlanan kadınlara da bir çok yardım ödemesi yapılıyor.

Yılbaşında devlet yardım ödemelerine asgari ücrete yapılan zam oranında zam yapılmış ve bu durumda dar gelirli hanelere ilaç gibi gelmişti. Seçim vaadi olarak açıklanan yardım ödemelerinde yapılacak olan düzenlemeler nihayetinde hayata geçirilmeye başladı.

tl1.jpg

Yeni hükümetin kurulması sonrasında yeni yardımlar da başvurulara açıldı. Dar gelirlinin yüzünü güldürecek yeni bir devlet yardımı başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli olduğu ispat edilen hanelere verilen yardımlara 3700 TL yardım da dahil oldu. Yeni destek ödemesi arasında yer alan 3700 TL yardım ödemeleri ihtiyaç sahibi kadınlara yapılıyor. Çocuğu olsun olmasın eşini kaybeden her kadına devlet desteğini sürdürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurmak sureti ile başlayan başvuru işlemlerinin neticelendirilmesi akabinde ödemeler PTT üzerinden yapılıyor. Tek şartın kadın olmak ve ihtiyaç sahibi olmak olduğu bu destek ile alakalı detaylar merak ediliyor. Peki annelere 3700 TL yardım başvuruları nereden yapılıyor? Annelere 3700 TL yardım başvuru şartları nelerdir?

tl5.jpg

Annelere 3700 TL Yardım Başvurusu

Seçimler sonrasında açıklanan yardımlar arasında yer alan annelere 3700 TL yardım başvurusunda bulunmak için birkaç şart bulunmaktadır. Başvurular e-Devlet üzerinden tamamlanmakta iken, belirlenen şartların sağlanması durumunda 3700 TL 12 ay boyunca düzenli olarak ödenmektedir.

tl4.jpg

Annelere 3700 TL Yardım Başvuru Şartları

Annelere düzenli bir şekilde ödenmesi planlanan 3700 TL yardım başvuru şartları nelerdir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Türk vatandaşı olan ve T.C. sınırları içinde yaşayan eşini kaybetmiş yalnız yaşayan ve düzenli geliri olmayan her kadın bu destek ödemesinden faydalanabilecek. Bunların dışında kiracı, muhtaç durumdakiler, evde okuyan çocuğu olanlar, kronik rahatsızlığı bulunanlar da yararlanabiliyor.

tl14.jpg

Kadınlara Yardım Kaç Para Ödeniyor

Aylık düzenli olarak ödeneceği açıklanan ve dar gelirli kadınların adeta hayatlarına ışık tutacak olan bu yardım da ödenecek miktar şartlara göre değişkenlik göstermekte iken, 2.059 TL ile 3.700 TL arasından değişmektedir.