Yıl Sonuna Kadar Sürecek! Çiftçilere Mazot Desteği Müjdesi Açıklandı

Yıl Sonuna Kadar Sürecek! Çiftçilere Mazot Desteği Müjdesi Açıklandı
Çiftçilere sağlanacak olan desteklerle ilgili ağustosun son günlerine doğru yaklaşırken yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Ağustos ayında da Tarım ve Orman Bakanlığı bugüne kadar üç farklı tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Son olarak geçen hafta cuma günü 300.778.000 TL tutarındaki tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından, yurt çapındaki belediyelerin de tarımsal destek projeleri merak ediliyor. Bu çerçevede, tarımsal destek projeleri ile ilgili belediyelerden yeni duyurular gelmeye devam ediyor.

Çiftçilere Mazot Desteği Verilecek

Çiftçiler, ağustos ayında farklı belediyelerden gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlar. Belediyeler de gübre, mazot, arpa, tohum, yem destekleri ile ilgili yeni duyurular yayınlıyorlar. ÇKS'ye kayıtlı 38.000 çiftçiye destek olmak için başlatılan mazot desteğinin 2023 yılında devam edeceğini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ‘’Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda büyüdük. Bu toprakların verimi olmazsa hayat olmaz. Bu yüzden, ÇKS’ye kayıtlı 38 bin çiftçimize destek olmak için başlattığımız mazot desteğimiz, 2023 yılında da devam edecek. Bu yıl da toplam 4 milyon 587 bin 585 litre mazot desteği sağlayacağız’’ ifadelerine yer verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra farklı belediyeler de çiftçilere destek olmak için çalışmalar yürütüyorlar. Çeşitli illerdeki tarımsal destek projelerine dair belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya hesaplarından ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir.