Yurt Dışı Kayıtlı Telefonu Olanları İlgilendiriyor! 20 Euro Karşılığında Telefon…

Yurt Dışı Kayıtlı Telefonu Olanları İlgilendiriyor! 20 Euro Karşılığında Telefon…
Yurt dışı kayıtlı telefonlar için IMEI kaydı yaptırılması şarttı. Eğer IMEI kayıt ücretlerinde bir değişiklik yapılmazsa yeni yıldan itibaren IMEI kayıt ücretleri 2732 TL’den 6090 TL’ye çıkacak. Fakat yurt dışından...

Yurt dışı kayıtlı telefonlar için IMEI kaydı yaptırılması şarttı. Eğer IMEI kayıt ücretlerinde bir değişiklik yapılmazsa yeni yıldan itibaren IMEI kayıt ücretleri 2732 TL’den 6090 TL’ye çıkacak. Fakat yurt dışından gelen telefonlarla ilgili bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda bandrol bedellerinde değişiklik yapılmayacağı duyuruldu. Konuyla ilgili karar resmi gazetede yayınlandı.

Ticari ithalat dışında yurt dışından Türkiye’ye getirilecek olan televizyon, cep telefonu, radyo gibi cihazlar için 2023 yılında devlet tarafından alınacak bandrol bedelleri aynı miktarda alınmakla beraber konuyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı. 2019 yılından itibaren değiştirilmeyen bandrol bedelleri bu yıl da geçerli olacak.

Bandrol Bedeli 20 Euro!

Alınan karar kapsamında bandrol bedelleri değişmedi. Bu kapsamda 8 ile 80 euro arasında, radyo için 1-2 euro, video için 18 euro, televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar için 9 ile 21 euro arasında, set üstü medya kutuları ve her türlü uydu alıcı için 7 euro, radyo ağırlıklı birleşik cihazlar için 1 ile 18 euro arasında, görsel ve işitsel yayınları alabilen diğer cihazlar için 2 ile 15 euro arasında, cep telefonları için 20 euro, bilgisayarlar için 10 euro bandrol bedeli alınacaktır.

IMEI Kaydı 6 Bin TL Oluyor!

Yurt dışından getirilen telefonların bildiğiniz gibi Türkiye içerisinde kayıt ettirilmesi gerekiyor. 2023 yılından itibaren zamlanacak olan kayıt ücretleri 2022 yılında 2.732 TL’den işlem görüyordu. Eğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yetkisini kullanarak yüzde 50 indirim yapmazsa 2023 yılında IMEI kayıt ücreti 6.090 TL’ye kadar yükselecek.