Yüzde 100 Zam Kararı Resmi Gazetede Yayınlandı!

Yüzde 100 Zam Kararı Resmi Gazetede Yayınlandı!
Adalet Bakanlığı, hukuki konularda alternatif çözüm yolları olması için 2013 yılında başlattığı arabuluculuk sistemi devam ediyor. Hukuki konularda yaşanan anlaşmazlıklarda hizmet veren arabuluculuk sisteminin ücretlerine...

Adalet Bakanlığı, hukuki konularda alternatif çözüm yolları olması için 2013 yılında başlattığı arabuluculuk sistemi devam ediyor. Hukuki konularda yaşanan anlaşmazlıklarda hizmet veren arabuluculuk sisteminin ücretlerine zam yapıldı. Söz konusu karar, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yüzde 100 Zam!

Arabulucuk, iş uyuşmazlığında 2018, ticari uyuşmazlıkta 2019, tüketici uyuşmazlığında ise 2020 yılından itibaren zorunlu olarak uygulanıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte 200 TL olarak arabuluculuk ücreti, yüzde 100 zam ile 400 TL'ye yükseltildi.

Ücret Tarifesi Değişiklik Gösteriyor

Arabulucuk hizmetinde, kişi ve taraf sayısına göre ücretlerde değişiklik yaşanabiliyor. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni ücret tarifesine göre çeşitli uyuşmazlıklarda farklı ücret tarifesi uygulanacak. Ücret tarifesinin detaylı listesi şu şekilde: