Yüzde 119 Artış Yapıldı! Bakan Nebati Açıkladı

Yüzde 119 Artış Yapıldı! Bakan Nebati Açıkladı
Yeni yıl ile birlikte maaşlara zam gelirken, çeşitli ödemelerin ne kadar artırılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, yemek ve yol parası istisna tutarının ne kadar olacağı belli oldu. Sosyal medya...

Yeni yıl ile birlikte maaşlara zam gelirken, çeşitli ödemelerin ne kadar artırılacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, yemek ve yol parası istisna tutarının ne kadar olacağı belli oldu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı istisna tutarını açıkladı.

2023 Yılı Yemek Yol Parası İstisna Tutarı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamaya göre, 51 TL olan yemek parası istisna tutarı 110 TL'ye, 25,5 TL olan yol parası istisna tutarı ise yaklaşık yüzde 119 artış ile 56 TL'ye çıkarıldı. Konuya ilişkin yapılan paylaşımda ''Ayrıca, bu yıl Temmuz ayında 51 liraya çıkardığımız yemek parası istisna tutarını 110 liraya, 25,5 liraya çıkardığımız yol parası istisna tutarını da 56 liraya çıkarıyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

Gelir Vergisi Dilimleri 2023

Bakan Nureddin Nebati, gelir vergisi dilimlerini de açıkladı. Bu kapsamda 2023 yılında, gelir vergisi tarifesinin ilk dilimi 32 bin TL’den 70 bin TL’ye, ikinci dilimi 70 bin TL’den 150 bin TL’ye, üçüncü dilimi 250 bin TL’den 550 bin TL’ye ve dördüncü dilimi se 880 bin TL’den 1.9 milyon TL’ye çıkacak. Nureddin Nebati gelir vergisi tarifesi ile ilgili ”Asgari ücrete yapılan yüzde 54,5 oranındaki artış, gelir vergisi ve damga vergisi istisnasına da yansımış; böylelikle ücretli çalışanların ödeyeceği verginin azalması sağlanmıştır.” dedi.