Yüzde 1325 Zam! Görülmemiş Zam Dudakları Uçuklattı

Yüzde 1325 Zam! Görülmemiş Zam Dudakları Uçuklattı
Son yıllarda popülerleşen, Doğu Anadolu Bölgesi'ni gezmek isteyenlerin vazgeçilmezi Doğu Ekspresi seferlerine yapılan zam duyanları şoke etti. Herkesin hayalini süsleyen, çoğu zaman boş vagonu kalmayan Doğu Ekspresi'nin 12 Aralık...

Son yıllarda popülerleşen, Doğu Anadolu Bölgesi'ni gezmek isteyenlerin vazgeçilmezi Doğu Ekspresi seferlerine yapılan zam duyanları şoke etti. Herkesin hayalini süsleyen, çoğu zaman boş vagonu kalmayan Doğu Ekspresi'nin 12 Aralık 2022 yılında yapılacak seferi için biletler satışa çıktı. 2 sene önce 90 TL olan bilet fiyatlarına şimdiye kadar yüzde 1325 zam yapıldığı tespit edildi.

Türkiye'de kış turizminin vazgeçilmez rotalarından Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları 1300 TL'ye çıktı ve satışa sunulan biletlerin tamamı şimdiden tükendi.

300 Binin Üzerinde Turist Hedefi

Kişi başı 1300 TL'den satılan biletlerin çoğunluğu seyahat acenteleri aracılığı ile satıldı. Öte yandan bölgedeki turizmciler bu sene 300 binin üzerinde turist ağırlamayı planlıyor. Bölge turizminin, Turistik Doğu Ekspresi ile artış yaşaması hedefleniyor.

Toplam 6 vagon şeklinde seferlerini yapan Turistik Doğu Ekspresi’nin 1 vagonun biletleri TCDD aracılığıyla satılırken, geri kalan 5 vagonu seyahat acenteleri aracılığıyla satıldı. Tren yolculuklarının vazgeçilmezi olan Doğu Ekspresi’nin vagonlarının bir kısmı internetten, bir kısmı da tur niteliği kapsamında Seyahat acentelerinden alındı.

Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferi 12 Aralık'ta Ankara’dan başlayacak.

Doğu Ekspresi Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmak isteyenler Çarşamba ve Cuma günleri Ankara'dan, Pazar ve Cuma günleri ise Kars'tan tren yolculuğu yapabilecek. TCDD'nin e-Bilet sayfasından sattığı biletler 2023 senesine özel olacak şekilde belirlendi. 2 kişilik yataklı kompartman için kişi başı 1.300 TL ödeyen kişiler Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmanın tadını çıkaracaklar.