Yüzde 41'e Varan Zam! Et, Tavuk ve Peynir Yemek Hayal Olacak

Yüzde 41'e Varan Zam! Et, Tavuk ve Peynir Yemek Hayal Olacak
Enflasyondaki artış ve yükselen maliyetler birçok sektörü vurdu. Geçim derdine düşülen günümüzde et, tavuk ve peynir yiyemez hale gelen vatandaşa bir kötü haber daha geldi.Dar gelirli vatandaşın uzun süredir almakta güçlük...

Enflasyondaki artış ve yükselen maliyetler birçok sektörü vurdu. Geçim derdine düşülen günümüzde et, tavuk ve peynir yiyemez hale gelen vatandaşa bir kötü haber daha geldi.

Dar gelirli vatandaşın uzun süredir almakta güçlük çektiği kırmızı etin fiyatı daha da yükseldi.

Temel gıda fiyatlarına yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlara bir kötü zam haberi daha geldi. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren temel gıda ürünlerinde fiyatlar bir kez daha zamlandı.

Et, tavuk ve peynir yemenin imkansıza yakın olduğu günümüzde zamların önüne geçilemiyor.

Zam Üstüne Zam Geldi

Et, tavuk ve peynir fiyatları yine zamlandı.

Et ve Süt Kurumu ürünlerine yüzde 41'e ulaşan oranlarda zam geldi.

Dana bonfile 248 liradan 305 liraya, tavuk göğsü 34,50 liradan 36 liraya, beyaz peynir 60 liradan 85 liraya yükselirken geçim sıkıntısına düşen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Yapılan Zam Oranları Açıklandı

Fox TV yer alan habere göre Et ve Süt Kurumu, süt ürünleri ile kırmızı ve beyaz ete zam yaptı. Yapılan zam oranı yüzde 7 ila 41 arasında değişim gösterdi.

Dana kıyma 83 liradan 89 liraya, dana kuşbaşı 92 liradan 99 liraya, dana bonfile 248 liradan 305 liraya, tavuk göğsü 34,50 liradan 36 liraya, beyaz peynir 60 liradan 85 liraya yükseldi.

Öte yandan, vatandaşlar gıda fiyatlarında yapılan zamlara tepki göstererek zamların durmasını talep etti.