Yüzde 80 Zam Müjdesi Resmen Açıklandı! Toplu İş Sözleşmesine İmzalar Atıldı!

Yüzde 80 Zam Müjdesi Resmen Açıklandı! Toplu İş Sözleşmesine İmzalar Atıldı!
Belediye personelinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler sürüyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde mutabakata varıldıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, belediye personelleri...

Belediye personelinin maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile belediyeler arasında görüşmeler sürüyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde mutabakata varıldıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, belediye personelleri de toplu iş sözleşmesinin ardından gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlar.

Yüzde 80 Zam Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında MOTAŞ Genel Müdürlüğüne bağlı 500 personel için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sosyal haklar ile birlikte yüzde 80'in üzerinde artışa dair açıklama yapan Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri “Bugün çok mutlu ve sevinçli bir gündeyiz. Bir yıldan bir çalışan arkadaşlarımızın sözleşmeleriyle alakalı yeni bir dönem başlamıştı. Tabii Kahramanmaraş merkezli depremler Malatya’yı ciddi bir şekilde etkileyince kanun gereği bu sözleşmeler 3 ay ileri ertelenmişti. Sayın Başkanımız, ‘arkadaşların toplu sözleşmelerini bir an önce bitirin’ talimatını verince MOTAŞ Genel Müdürlüğümüz, Ulaşım Dairesi Başkanlığımız, Mali İşler Dairesi Başkanlığımız koordinatörlüğünde yönetim kurulumuz ile beraber arkadaşlarımızın sözleşmelerini güzel bir şekilde yaptık. 500 arkadaşımızı diğer birimlerimizden ayırt etmeden sosyal hakları ile beraber bir zam yapmış oldu.” dedi.

Maaş Zammı Açıklaması 2023

Maaş zammı için belediyeler ile sendikalar arasında görüşmeler yapılırken, önümüzdeki süreçte maaş zammına dair yeni açıklamalar gelebilir.