Zam Müjdesi Geliyor! Emekli Bayram İkramiyesi Yine Artacak

Zam Müjdesi Geliyor! Emekli Bayram İkramiyesi Yine Artacak
Nisan ayı itibariyle bayram ikramiyesinde artış sağlanmıştı. Yüzde 82'lik bir zam sonucu geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesinin 2.000 TL seviyesine yükselmesi ile birlikte, Ramazan Bayramı öncesinde zamlı ikramiyeler milyonlarca...

Nisan ayı itibariyle bayram ikramiyesinde artış sağlanmıştı. Yüzde 82'lik bir zam sonucu geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesinin 2.000 TL seviyesine yükselmesi ile birlikte, Ramazan Bayramı öncesinde zamlı ikramiyeler milyonlarca emeklinin maaş hesabına yattı. Haziran ayı öncesinde de Kurban Bayramı ikramiyesi merak konusu oldu. Bu çerçevede, ikramiyelerde artış yapılacağı iddia ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Zammı

Kulislerde konuşulan iddialara göre emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde önümüzdeki günlerde artışa gidilebilir. Henüz resmi bir açıklama gelmese de bayram ikramiyesinin 2.500 TL ile 3.000 TL arasında bir seviyeye yükselebileceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki süreçte artış yapılması durumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kamuoyuna bilgi verecek.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram ikramiyesinin tutarının yanı sıra, ne zaman verileceği de merak ediliyor. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerine dini bayramlardan yaklaşık bir hafta önce bayram ikramiyesi veriliyor. Bu çerçevede, 28 Haziran'da Kurban Bayramı başlayacağı için 21 Haziran tarihinde itibaren peyderpey ikramiyelerin emeklilere verilmesi bekleniyor. İlerleyen günlerde, bayram ikramiyesinin ödeme tarihi de netlik kazanacak.