Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak? Emeklilerin Beklediği Haber Geldi!

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak? Emeklilerin Beklediği Haber Geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşında 2.000 TL zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde ifade edildi. Yapılan zamla beraber en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, zamlı emekli maaşlarının...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından en düşük emekli maaşında 2.000 TL zam yapılacağı geçtiğimiz günlerde ifade edildi. Yapılan zamla beraber en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, zamlı emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı da araştırılıyor.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlı emekli maaşlarına yönelik bilgi verdi. Milyonlarca emeklinin merak ettiği konuda açıklama yapan Bakan Bilgin, zamlı emekli maaşlarının nisanda hesaplara yatacağını ifade etti.

Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Emekli maaşlarının bayramdan önce hesaplara yatıp yatmayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gelecekteki günlerde, emekli maaşlarının ne zaman emeklilere iletileceğine ilişkin kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.

2023 Bayram İkramiyesi

Öte yandan en düşük emekli maaşıyla birlikte bayram ikramiyesinde de 900 TL zam yapıldı. Zamla beraber bayram ikramiyesi 2 bin TL seviyesine çıkarken, zamlı ikramiyelerin ne zaman verileceği de merak ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi emeklilere verildiği için bu sene de benzer bir takvimin işleyeceği tahmin ediliyor.