Zamlı Emekli Maaşları Ödeme Tarihi Araştırılıyor! Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Zamlı Emekli Maaşları Ödeme Tarihi Araştırılıyor! Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Yatacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, zamlı maaşların...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. Gerçekleşen artış ile birlikte en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını açıkladı.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Verilecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlı emekli maaşlarının nisan ayında emeklilerin hesaplarına yatacağını duyurdu. Bu kapsamda, nisan ayında emekliler en az 7.500 TL maaş alacaklar.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

En düşük emekli maaşının yanı sıra, bayram ikramiyesinde de artış yapıldı. 1.100 TL olan bayram ikramiyesi, yüzde 82 oranındaki zam ile birlikte 2.000 TL seviyesine yükseldi. Nisan ayında zamlı ikramiyelerin hesaplara aktarılacağını belirten Bakan Bilgin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' ifadelerine yer verdi.