Zamlı Sosyal Destek Ödemesine İlişkin Müjde! Mart Ayı Ödemeleri Merak Ediliyordu

Zamlı Sosyal Destek Ödemesine İlişkin Müjde! Mart Ayı Ödemeleri Merak Ediliyordu
Düşük gelirli ailelere destek olmak için çeşitli ödemeler gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, desteklere ilişkin kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor. Mart ayı itibariyle, evde bakım aylığının ne zaman hesaplara...

Düşük gelirli ailelere destek olmak için çeşitli ödemeler gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, desteklere ilişkin kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor. Mart ayı itibariyle, evde bakım aylığının ne zaman hesaplara yatacağı, evde bakım aylığının kimlere verileceği ve evde bakım aylığının tutarı da araştırılıyor.

Evde Bakım Aylığı Mart

Evde bakım aylığı ödemeleri önceki haftalarda hesaplara yattı. Destek ödemesine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Bakan Derya Yanık ”Sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı aile odaklı bir anlayışla sürdürmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Evde Bakım Yardımı desteğinin toplam 2 milyar 417 milyon TL tutarındaki Mart ayı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık.” sözlerini kullandı.

Evde bakım aylığı ve diğer destek ödemelerinde memur zammı oranında artış yapıldı. Bu kapsamda, evde bakım aylığı ödemesi kapsamda hesaplara 4.336 TL yatıyor.

Evde Bakım Aylığını Kimler Alabilir?

Evde bakım aylığı, ağır engelli raporu olan, hastalığı sebebi ile tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan kişilere veriliyor.