Zammın Ardı Arkası Kesilmiyor! Araç Sahipleri Dikkat! Yüzde 300 Zam Geldi!

Zammın Ardı Arkası Kesilmiyor! Araç Sahipleri Dikkat! Yüzde 300 Zam Geldi!
Araç fiyatlarıyla beraber kasko fiyatları da arttı. Hemen hemen bir araba fiyatı kadar olan kasko fiyatları araç sahiplerinin düşünmesine neden oldu. 2021 yılına göre yüzde 300 oranında zamlanan kasko fiyatları araç sahiplerini...

Araç fiyatlarıyla beraber kasko fiyatları da arttı. Hemen hemen bir araba fiyatı kadar olan kasko fiyatları araç sahiplerinin düşünmesine neden oldu. 2021 yılına göre yüzde 300 oranında zamlanan kasko fiyatları araç sahiplerini isyan ettirdi. Araç fiyatına göre değişen kasko fiyatları 150 bin TL’nin üzerine kadar çıkması dikkatleri çekti. Hal böyle olunca da araç sahiplerinin yarısı risk alarak kasko yaptırmayacağına değiniyor.

Araç sahipleri, yeni bir araç almanın hayalini kurarken pek çok masrafı da göz önüne almaktadır. Akaryakıt fiyatları, trafik sigortası, araç bakımı, kaskosu derken aylık araç masrafı binlerce lirayı geçmektedir. Son zamanlarda gelen zamlarla beraber ödenen rakamlar her geçen gün artıyor. Tam da bu esnada araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir zam da kasko fiyatlarına geldi. 2021 yılına göre yüzde 250 ile yüzde 300 arasında zamlanan kasko fiyatları sürücülerin de isyan etmesine neden oldu. Hal böyle olunca pek çok araç sahibi risk alarak kasko yaptırmayacağına değindi. Özellikle Kasım ayında 907 kişinin katıldığı araştırma sonucuna göre katılımcıların yüzde 52,5’i kasko yaptırmayacağını söylerken, yüzde 47,5 oranında kişi de kasko yaptırmayacağını söylüyor.

Pandemiden Sonra 4 Kat Arttı!

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı tarafından kasko ücretleriyle ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

"Geçen sene hususi binek bir otomobil için kasko bedeli 2-3 bin TL çıkarken, şu anda 10-12 bin TL aralığında rakamlar söz konusu. Lüks arabalarda ise durum çok daha vahim. 30 bin TL kasko fiyatı çıkarken şimdi 150 bin TL’nin altında poliçe bulamıyor. Pandemide arabalar kullanılmadı. Kullanılmayan arabalardan dolayı sigorta şirketleri, trafik sigortası ve kasko poliçelerinde fiyatları yüzde 50’ye yakın aşağı çektiler. Pandemi sonrası insanlar araçlarını kullanmaya, hasar prim oranları da artmaya başladı. Bunun ardından bir anda 3-4 kat artış yaşandı” denildi.