Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Hazırlıkları Tamamladı! 6 Ay Ödemesiz 60 Ay Vadeli Kredi

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Hazırlıkları Tamamladı! 6 Ay Ödemesiz 60 Ay Vadeli Kredi
Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından yapılan açıklama kapsamında, teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere özel kredi paketi devreye alındı.3 kamu bankasının hazırladığı Tekno Girişimci Destek Kredisi...

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından yapılan açıklama kapsamında, teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere özel kredi paketi devreye alındı.

3 kamu bankasının hazırladığı Tekno Girişimci Destek Kredisi paketinde, yazılım, donanım geliştirme, uygulamalar ve mobil teknolojiler gibi alanlardaki yenilikçi fikirlerini hayata geçirmek isteyenlere destek verilecek.

Kredi Paketinin Özellikleri Ne?

Kredi paketinin özelliklerinde başta gelen ise 6 aylık ana para ödemesiz dönem. Bu sayede teknolojik girişimlerde bulunan firmalara ödeme kolaylığı sağlanırken, 60 ay vadeye kadar zaman sunulacak. 36 ay vadeye kadar yıllık %13.5 sabit faizle sunulan kredi, 36 ay üzeri vadelerde de 'TLREF+3' faiz oranıyla sunulacak. Ayrıca azami kredi tutarı da 500 bin TL olacak.

Kredi Paketinden Kimler Faydalanabilecek?

Kredi paketinden faydalanabilecek olan girişimcilerin Teknokent ya da Teknoparkgibi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nde faaliyet göstermesi gerekecek. En fazla ise 500 bin TL'ye kadar kredilendirme yapılacak.

Kredi Paketine Başvuru Nasıl Yapılacak?

Kredi paketine başvurular Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank aracılığıyla olacak. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nde faaliyet gösteren girişimcilerin, kamu bankalarına başvuru yapması gerekecek. Başvuru sırasında ise klasik olarak kredilendirmelerde istenilen detaylar ve kredi paketine özel bilgiler istenecek.

Halkbank Tekno Girişimci Destek Kredisi başvuru sayfasına buradan ve Ziraat Bankası Tekno Girişimci Destek Kredisi başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kredi Paketini Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı! 

Kredi paketi ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Aralık 2022'de, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde duyurulmuştu. Kültür Merkezi'nde düzenlenen '1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında kredi paketi de duyurulmuştu.

Duyurularda, 200 milyar TL'lik desteğin, 4 milyar TL'lik kısmının teknoloji alanında destek paketi olarak ayrıldığı belirtilmişti. Erdoğan ise konuyla ilgili olarak 'kamu bankalarımız vasıtasıyla bilişim alanındaki girişimlere özel, 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi vereceğiz' demişti.