Emekli Maaşı İçin Dört Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu! İşte Zam Oranı

Emekli Maaşı İçin Dört Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu! İşte Zam Oranı
2023 yılına yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kala, maaş zamlarına ilişkin yapılacak açıklamalar da merakla bekleniyor. Emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin maaşlarına yapılacak zam için çeşitli iddialar konuşulurken,...

2023 yılına yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kala, maaş zamlarına ilişkin yapılacak açıklamalar da merakla bekleniyor. Emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin maaşlarına yapılacak zam için çeşitli iddialar konuşulurken, enflasyon verileri ışığında hesaplamalar yapılmaya başlandı. Dört aylık enflasyon verileri ile birlikte, emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı için yeni tablo oluştu.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşına yapılacak zam oranı için çeşitli tahminler gündeme geliyor. Yapılacak zam oranına ilişkin resmi makamlardan bir açıklama yapılmasa da hiç kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceği her fırsatta vurgulanıyor. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon verilerinin açıklaması ile birlikte, 4 aylık enflasyon farkı da netlik kazandı. Açıklanan verilere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam için yüzde 10,84 oranı ortaya çıktı. Kasım ve aralık ayı enflasyon oranlarının duyurulmasının ardından, daha net hesaplamalar yapılabilecek.

Enflasyon Ne Zaman Açıklanacak?

Emeklilerin ve çalışanların maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verileri yakından takip edilecek. Altı aylık enflasyon verileri, 3 Ocak 2023'te açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte netleşecek. Bu nedenle, maaş zamları için 3 Ocak 2023'ün kritik tarih olduğu belirtiliyor.