Emeklinin maaş hesaplarına yarın para yatacak! Hemen PTT şubesine gidin

Emeklinin maaş hesaplarına yarın para yatacak! Hemen PTT şubesine gidin
2022 yılının başında emekli maaşlarına ciddi oranlarda zamlar yapılmıştı. Ancak yıl içerisinde ki enflasyon oranları ve temel gıdalara yapılan zamlar emekli vatandaşları oldukça zor bir sürece soktu. Bu nedenle yeni alınan...

2022 yılının başında emekli maaşlarına ciddi oranlarda zamlar yapılmıştı. Ancak yıl içerisinde ki enflasyon oranları ve temel gıdalara yapılan zamlar emekli vatandaşları oldukça zor bir sürece soktu. Bu nedenle yeni alınan bir kara ile emekli vatandaşlara PTT tarafından ihtiyaç kredisi verilecek. Emekli olmayan kişiler ise bu özel kredi tutarından yararlanamayacak.

https://edirnejethaber.com/yarin-09-00da-devlet-geri-odemesiz-21-bin-tl-veriyor-ptt-gisesinden-alin/

Ancak henüz PTT tarafından kredi faiz oranları ve başvuru tarihleri açıklanmadı. Ancak önümüzde ki ay resmi açıklama yapması tahmin edilmektedir. Uzmanların görüşlerine göre ise faiz oranlarının 1.65 ile 1.9 arasında olması tahmin edilmektedir. Son olarak ise bu özel kredi için 12 ya, 24 ya, 36 ay ve 48 ay vade seçeneğinin de olması tahminler arasında yer almaktadır. Peki, emeklilere özel olarak oluşturulan kredi kampanyasının başvuru şartlarında neler var? İşte detaylar!

PTT Emekli Özel Kredisi Başvuru Şartları

Emeklilere özel kredi sistemi için emeklilerden istenilen genel şartlar şu şekildedir. Emekli vatandaşların emeklilik tipine bakılmaksızın krediden yararlana (edirnejethaber.com) bilinmektedir. Dolayısıyla sigortalı ve Bağ kurlu vatandaşlarda bu nakit desteği alabilirler. Öte yandan bu nakit destek sisteminde vatandaşlardan kefil istenmemektedir.

Ayrıca kredi almak isteyen kişilerin kredi notunun sınır seviyelerinde de olmaması aranan şartlar arasında yer almaktadır. Kredi notu düşük olan emekli adaylara düşük oranlara nakit desteği verilmektedir. Peki, başvuru işlemi nasıl yapılıyor? İşte detaylar!

PTT Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT emeklilik kredisi için adaylar iki farklı şekilde başvuru yapabilmektedir. İlk başvur yöntemi ve en çok tercih edilen başvuru yöntemi online başvurulardır. Bu başvuru yönteminde vatandaşların ilk olarak PTT mobil uygulamasını indirmesi gerekmektedir. Ardından sisteme üye olup giriş yapması gerekmektedir.

Bu işlemlerin ardından ise emekli kişiler kolay bir şekilde krediye başvurabilirler. İkinci yöntem ise şahsen başvurulardır. Bu başvuru yönteminde yaşanılan il veya ilçelerde yer alan PTT şubelerine kimlik belgesi ile gidilerek başvuru yapılmaktadır. Başvuruların sonuçlanma süresi ise en fazla 15 iş günü kadar sürmektedir.

https://edirnejethaber.com/vatandas-dugun-bayram-etti-kimlikle-80-bin-tl-veriliyor-ptt-duyurdu/