Emekliye, memura, asgari ücretliye ara zam! Maaşı noktası virgülüne değişiyor!

Emekliye, memura, asgari ücretliye ara zam! Maaşı noktası virgülüne değişiyor!
Aralık ayında ilk olarak asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Ocak 2023'ün ilk günlerinde emekli ve memura verilecek zam oranı 6 aylık enflasyona göre kesinleşecek. Ekim ayına adım adım yaklaştığımız günlerde üçüncü...

Aralık ayında ilk olarak asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Ocak 2023'ün ilk günlerinde emekli ve memura verilecek zam oranı 6 aylık enflasyona göre kesinleşecek. Ekim ayına adım adım yaklaştığımız günlerde üçüncü zam için heyecan giderek artıyor.

Emekliye memura asgari ücretliye üçüncü ara zam... 85 milyonun maaşı noktası virgülüne değişiyor. Emekli, memur ve asgari ücretli heyecanla Aralık ve Ocak aylarını beklemeye başladı. 85 milyon vatandaş alacağı zamlı maaşları merak ederek hesaplamalar yapıyor. Bu minvalde hesaplama araçları öne çıkarken enflasyon rakamları da çok araştırılanlar arasındaki yerini korudu. 6 aylık enflasyon rakamına göre milyonların maaşını artıracak yeni zam Aralık ve Ocak ayında yapılacak.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI İÇİN GERİ SAYIM

Milyonlarca memur, memur emeklisi ve emeklinin zamlı maaşları 3 Ocak 2023 Salı günü açıklanacak enflasyon rakamlarıyla belli olacak.

6 AYLIK ENFLASYON RAKAMLARI ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından şu an sadece Ağustos ayı enflasyon oranları açıklandı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak enflasyon rakamlarıyla 6 aylık enflasyon belli olacak.

ASGARİ ÜCRET'TE İKİLİ FORMÜL

Asgari ücret görüşmelerinde iki formülün öne çıkacağı ve maaşlara bu formüle göre artış yapılacağı konuşuluyor.

Net bir açıklama geldiğinde haberimizde görebileceksiniz.