En Düşük Emekli Aylığı 8205 TL!

En Düşük Emekli Aylığı 8205 TL!
Asgari ücret açıklandıktan sonra her memurun ve emeklinin gözü yeni maaşlara çevrildi. Özellikle 14 milyon emeklinin zam oranları 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan enflasyon rakamlarıyla beraber belli olacak. Bu açıklanan rakamla...

Asgari ücret açıklandıktan sonra her memurun ve emeklinin gözü yeni maaşlara çevrildi. Özellikle 14 milyon emeklinin zam oranları 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan enflasyon rakamlarıyla beraber belli olacak. Bu açıklanan rakamla beraber enflasyonun üzerinde bir refah payı verilmesi gündemde yer edindi. Hal böyle olunca da en düşük emekli maaşı ile memur maaşı içinde rakamlar konuşulmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve asgari ücrete yapılan yüzde 54,7’lik zamdan sonra milyonlarca emekli ve memur maaşlarıyla ilgili araştırma yapmaya başlasa da 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarından sonra memur ve emekli maaşları tam anlamıyla netleşecek. Peki, kim ne kadar maaş alacak?

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılan yüzde 54,7’lik zamdan sonra memur ve emekliler için toplu sözleşme artışı da eklenebilecek. Şuanda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 3500 TL tutarında olan taban maaşının da artması söz konusu. Maaşlara gelecek zam oranı 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan Aralık ayı enflasyonuyla ortaya çıkacak. Emekliler geçmiş 6 aylık enflasyon oranı kadar artış alırken memur emeklileri ve memurlar ise toplu sözleşme artışına ek olarak enflasyon farkı almaktadır.

Emekliler için yüzde 54,7’lik zam oranı uygulanması halinde en düşük Bağ-kur emeklisi maaşı 5000 TL’yi geçecek. Taban maaş artırılırsa seyyanen artış ile tamamlanacak. 2000 yılı öncesi SSK emeklisinin de en düşük maaşı 7000 TL’ye yaklaşmış olacak. Ayrıca bunlara ek olarak refah payı eklenmesi de oranı daha yukarı taşıyacak. Memur emeklisinin refah payıyla beraber en düşük maaşı 8205 TL’ye kadar çıkabilecek.

Temmuz ayında bildiğiniz gibi en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 3500 TL’ye çıkarılmıştı. Bu artış yapıldığında ise asgari ücret 5500 TL olmuştu. Yine taban ücret yeni asgari ücretle değişiklik gösterecek olup, taban maaşın 5000 TL’nin üzerine çıkacak olması bu civarda maaş alan diğer emekliler için ek artış anlamına gelecek.

Maaşlara gelecek zamlar SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak ayı maaşıyla beraber uygulanacak. Emekliler ayın 17’sinden önce maaş aldıkları için zamlı maaş kendilerine yatırılacak. Memur emeklileri ise ayın ilk üç gününde maaş aldıkları için zamlı maaşlarını Şubat ayında almaya başlayacak. Emekli, memur ve memur emeklisi maaşları net olduğu takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.