Kurban Satıcılarına Sahte Para Uyarısı Yapıldı

Kurban Satıcılarına Sahte Para Uyarısı Yapıldı
İstanbul Sultangazi'deki hayvan satış pazarına giden polis ekipleri tarafından bir banknotun sahte olup olmadığının anlaşılması için uygulanması gereken basit yöntemler izah edildi.

"Dijital Güvenlik Kütüphanesi Projesi" çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri kurbanlık hayvan satıcı ve alıcılarını sahte para konusunda bilgilendirme yaptı.

Sultangazi'deki hayvan satış pazarına giden ekipler, pazarlık sonrası yapılan kurban satışlarında dolandırıcılığa karşı çalışma yaptı.

Türk lirasının güvenlik özelliklerinin sıralandığı çalışma kapsamında bir banknotun sahte olup olmadığının anlaşılması için uygulanması gereken basit yöntemler satıcılara anlatıldı.

Ekipler, "tırnakçılık", "yankesicilik" ve "tantanacılık" olarak tabir edilen bazı dolandırıcılık türlerine karşı dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı.

Pazarda kurbanlık hayvan satan Mehmet Demirci, basın mensuplarına, normal şartlarda sahte ve gerçek parayı ayıramadığını söyledi.

Demirci, bilgilendirme sonucunda artık bunu ayırt edebileceği için memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Satıcılardan Zafer Kurnaz ise kendileri için son derece faydalı bilgilendirme çalışması için polis ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı