GALİP SAYILIR BU YOLDA MAĞLUP

GALİP SAYILIR BU YOLDA MAĞLUP
Ulaş DEMİRAY'ın köşe yazısı

Sonuç sadece %51 ile başarı sayılamaz.. Bence bu MAÇIN İLK DEVRE SONUCU'dur ve bu referandum 15 yıllık AKP egemenliğinin son sayfasını açmış da olabilir..

Büyük şehirler bu KAPANIŞ SAYFASI’nın İLK örnekleri olarak ve HAYIR diyerek “PERŞEMBENİN GELİŞİ” ni hepimize hatırlattılar.. Elbette büyük şehirlerden , özellikle Ankara’dan dalga dalga yayılacak olan bu rüzgar Anadolu insanının da "Bizim çocuklarımız, -ama hep bizim çocuklarımız- Suriye’de niçin ölüyor" sorusunu kendilerine sormalarına yardımcı olacak... Vatan, Millet, ezan, şehit gibi kutsal kavramlar kullanılarak hangi dolapların döndüğünü, hangi saltanat hesaplarının yapıldığını elbette onlar da anlayacak.. Demek ki biraz daha zamana ihtiyaçları var.

Ben SKORBORD’da ne yazarsa yazsın, Devletin tüm imkanlarını kullanarak yapılan tüm baskılara, korkutmalara, aldatmalara rağmen bu sonucu demokratların, hukuk ve özgürlük savaşçılarının bir ZAFER’i olarak görüyor ve bize bu zaferle yeni bir umudu ortaya koyan, yaşatan tüm siyasi parti örgütlerine, her türlü baskıya, korkutmaya, sindirmeye rağmen HAYIR diyen tüm yürekli insanlara, köşe yazarlarına, TV lerde HAYIR’ı en güzel biçimde anlatmaya uğraşan tüm konuşmacılara teşekkür ediyorum.

İstanbul ve Ankara'yı tekrar çağdaş insanların umudu yapan halkımızla, Edirne’mizin % 70 lik oy oranı ile en üst düzeydeki başarısı ile Edirne ilçeleri arasında da en yüksek oy oranına sahip Enez’imizle gurur duyuyorum.

Zafer naraları atmak yerine herkes gelecek hesabını doğru yapmalıdır.

Yeni bir sayfa açılmıştır ve gelecek için çalışmalara başlamak için YARIN BİLE çok geçtir..