Büyük Komutan Sinan Yayla Emekliliğe Ayrıldı

Büyük Komutan Sinan Yayla Emekliliğe Ayrıldı
Eğitim ve Doktorin Komutanı Sinan Yayla geçtiğimiz günlerde emekliliğine ayrıldığını bildirerek görevini tamamladı.

3 Ağustos 1962 doğumlu olan Korgeneral Sinan Yayla, 2018 yılında terfi ettiği Korgenerallik rütbesiyle askerlik dönemini tamamlayarak Eğitim ve Doktorin Komutanı (Edok) olarak görevini tamamladı.

Sinan Yayla 1983'te Kara Harp Okulunu ardından 1984'te Topçu Füze Okulunu tamamladı. Kara Harp Akademisinden Kurmay Subay olarak mezun olduktan sonra 2003'te Topçu Kurmay Albay rütbesine terfi etti. Bu rütbesi ile 2010'a kadar Kara Kuvvetleri Personel İşlem Daire Başkanlığı Personel Temin Merkez Komutanı olarak görev yaptı. Sinan Yayla 2010'da Tuğgeneral rütbesine terfi ederek dört sene boyunca 55. Mekanize Piyade Tugayı komutanlığı görevini sürdürdü. 2014 yılında Tümgeneral rütbesine terfi ederek iki sene boyunca Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı gerçekleştirdi. 2017'de Kolordu Komutanı olarak atandı. Sinan Yayla son rütbesini 2018 yılında Korgeneral olarak aldı.

Korgeneral Sinan Yayla görevlendirildiği bir çok bilinen ve gizli operasyonalarda başarılı bir şekilde ayrılırken kod adı olarak bilinen ''pençe'' kelimesi bir çok operasyonun başında olduğunun göstergesi olarak bilinirken dosta güven düşmana korku salmayı başardı ve emeklilik dönemine kadar görevini layığıyla yerine getiren büyük bir komutan olmayı başardı.