SGK açıkladı! Yüzde 25-50-75 hisse oranında ödenecek! İkinci maaş 10.050 TL...

SGK açıkladı! Yüzde 25-50-75 hisse oranında ödenecek! İkinci maaş 10.050 TL...
Sosyal Güvenlik Kurumu eşini ya da ebeveynini kaybetmiş vatandaşlara iki bir maaş hakkı tanıyor. Bilindiği üzere pek çok yardım ödemesi gerçekleştiren kurum kadınlara eşini kaybetmeleri durumunda emekli maaşı bağlıyor. Bu...

Sosyal Güvenlik Kurumu eşini ya da ebeveynini kaybetmiş vatandaşlara iki bir maaş hakkı tanıyor. Bilindiği üzere pek çok yardım ödemesi gerçekleştiren kurum kadınlara eşini kaybetmeleri durumunda emekli maaşı bağlıyor. Bu sayede bir vatandaş bir emekli maaşının yanında bir ödeme alma hakkına daha sahip oluyor. Şartlar ise SGK'nın internet sitesinde detaylıca anlatıldı.

https://edirnejethaber.com/vatandas-sevincten-uctu-cocuk-basina-18-250-tl-verilecek-sgk-acikladi/

İkinci maaşta tam 10.050 TL alabilirsiniz! SGK şartları açıkladı! Bu koşula uyana %25-50-75 hisse oranında ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu dul ve yetim aylığı olarak bilinen ancak son dönemde ölüm aylığı olarak araştırılan bir ödeme yapıyor. Bu ödeme sayesinde vatandaşların aile bireylerini kaybettikten sonra maddi anlamda zor durumda kalmaması planlanıyor. Ölüm aylığı ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi internet sitesinde yer alan tüm bilgiler haberimizde yerini aldı.

BAŞVURU HALİNDE BAĞLANIYOR

SGK sigortalıların eşine ve çocuklarına hayatını kaybetmeleri durumunda emekli maaşı bağlamaktadır.

HİSSE ORANINA GÖRE ÖDENİYOR

Ödemeler hisse oranına göre yapılıyor. Bu oranlar ise yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 75 miktarında oluyor.

877 TL'DEN BAŞLIYOR

Asgari ücrete Temmuz ayı sonrası yapılan zammın ardından yüzde 25 hisse oranına göre en düşük ölüm aylığı 877 TL olarak değişti.

EN YÜKSEK 10.000 TL ÜZERİNE YÜKSELDİ

Yine yüzde 75 hisse oranına göre, ölüm aylığı en yüksek ödeme tutarı 10.000 TL üzerine kadar çıktı. Ödemeler Ocak'ta yine değişecek.

https://edirnejethaber.com/calisanlar-cayir-cayir-yanacak-sgk-tespit-ettigi-an-iptal-ettiriyor/