2022 KPSS Tercih Kılavuzu Açıklandı! KPSS Tercihleri Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

2022 KPSS Tercih Kılavuzu Açıklandı! KPSS Tercihleri Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?
Binlerce adayın beklediği KPSS tercih kılavuzu sonunda ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. ÖSYM'den yapılan paylaşımda kılavuzla ilgili 'Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine...

Binlerce adayın beklediği KPSS tercih kılavuzu sonunda ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. ÖSYM'den yapılan paylaşımda kılavuzla ilgili 'Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.' ifadeleri kullanıldı. İşte tüm detaylar...

Kılavuz Yayımlandı

KPSS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.30’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

KPSS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre adaylar tercihlerini 21-28 Aralık 2022 tarihleri boyunca yapabilecekler. Bugün saat 10.30 itibariyle başlayan tercihler, 28 Aralık 2022 saat 23.59'da sona erecek.

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

KPSS tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/2 Tercih kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Adaylar tercihlerini yapabilmek için TC kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme bireysel olarak giriş yapmaları gerekecek.