Ak Parti'den Son Dakika Açıklaması: Seçim Takvimi Değişecek mi?

Ak Parti'den Son Dakika Açıklaması: Seçim Takvimi Değişecek mi?
Yayımlanan bir son dakika haberine göre Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde önemli açıklamalarda bulundu.Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası parti genel...

Yayımlanan bir son dakika haberine göre Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde önemli açıklamalarda bulundu.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası parti genel merkezinde konuşan Çelik, Düzce depremi, EYT ve sınav-seçim takviminin çatışması hakkında paylaşımlarda bulundu.

EYT Çalışmaları Tamamlanmak Üzere 

Düzce depreminden çok sayıda ilin etkilendiğini ve ilk dakikadan itibaren bakanların deprem alanında olduklarının altını çizen Çelik, hasarlı yapılara girilmemesi konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Yılın her döneminde emeklilerin merakla sorduğu EYT çalışması hakkında konuşan Çelik, yakında çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Çalışmanın son halinin yakında Erdoğan'a sunulacağını söyleyerek, aşama tamamlandıktan sonra meclis takvimiyle ilgili bilgi vereceğini belirtti.

Seçim ya da Sınav Takvimi Değişecek mi?

Bugün ÖSYM'nin sınav takviminin 17-18 Haziran 2023'te olduğunu açıklamasının üzerine vatandaşlar, seçimin daha erkene çekileceğini düşünmeye başladılar. Ömer Çelik ise sınav ve seçim takviminin çakışamayacağını, öğrencilerin hiçbir sınavının seçim takvimine denk getirilemeyeceğini söyledi. Son olarak da ÖSYM'nin bununla ilgili çalıştığını ve yakında açıklama yapacağını belirtti.