Bakan Koca açıkladı: İlk ölüm gerçekleşti

Bakan Koca açıkladı: İlk ölüm gerçekleşti
Koronavirüsle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 89 yaşında bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini, hastanın virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldığını açıkladı. Bakan Koca, toplam hasta sayısının...

Koronavirüsle ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 89 yaşında bir erkek hastanın hayatını kaybettiğini, hastanın virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldığını açıkladı. Bakan Koca, toplam hasta sayısının da 98 olduğunu açıkladı. Bakan Koca şunları söyledi:

"Virüs özellikle solunum yolu üzerinden bulaşıyor. Temas, virüse aradığı fırsatı sunuyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar. Çocuklar ve gençler virüsü kolaylıkla kapabiliyor ama bu grupta hastalık tablosu nadiren görülüyor, ölüme neredeyse rastlanmıyor. Yetişkinlerde sonuç yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişebiliyor. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır. Hastalığın en ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve başka hastalığı olan kişilerdir. Yaşlılar yüksek risk grubundadır, çok dikkatli olmalıdırlar.

Bu gece sizi ve bütün halkımızı gerçekten üzen bir haberi aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim. Bu cümleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum. Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen onu en yakın takip eden kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. İlk kaybımız olan beyefendiye Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin üzüntüsü hepimizin üzüntüsüdür. Kendilerine sabır diliyorum. 

Avrupa ülkelerine sınırlarımızı kapattık. Riskleri önlüyoruz. Umreden ve Avrupa ülkelerinden dönüş ise devam etti. Bu şekilde giriş yapanlar kontrolden geçirildi ve geçiriliyor. Bulgusu olanlardan test için numune alıyoruz. Önceden tanı konan hastalarımızın temas çevresini incelemeden geçiriyoruz. Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur. Belirttiğim gibi pozitif sonuçların büyük kısmı iyileşme ile sonuçlanıyor. Bunun için gerekli destek tedavisini veriyoruz. Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirlere harfiyen uymaya davet ediyorum."