Güzel Haber Geldi! 6 Yaşındaki Çocuğa İstismar Olayında Flaş Gelişme

Güzel Haber Geldi! 6 Yaşındaki Çocuğa İstismar Olayında Flaş Gelişme
Mağdur H.K.G.'nin avukatı bugün tutuklama talebini iletmişti. Bunun ardından davanın 22 Mayıs 2023'te yapılacağı da belli olmuştu.Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bugün ilettiği bir talep üzerine davanın 30 Ocak 2023...

Mağdur H.K.G.'nin avukatı bugün tutuklama talebini iletmişti. Bunun ardından davanın 22 Mayıs 2023'te yapılacağı da belli olmuştu.

Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bugün ilettiği bir talep üzerine davanın 30 Ocak 2023 tarihine çekilmesini sağladı.

6 yaşındaki kız çocuğunun imam nikahıyla, kendisinden yaşlarca büyük biriyle evlendirilmesi gündemde bomba etkisi yaratırken, kız çocuğunun daha önce de şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Tamamlanan iddianamede şu anda 24 yaşında olan H.K.G.'nin anne ve babası tecavüze göz yummakla suçladı.

Öte yandan kız çocuğunun evlendirildiği Kadir İstekli de tarikat lideri Yusuf ziya Gümüşel ve Fatma Gümüşel'le birlikte zincirleme istismar suçuyla karşı karşıya. Haklarında ise 27'şer yıl hapis isteniyor.

Aile Bakanlığı Duruma El Attı 

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil olduğunu açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 'Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir' dendi.

Yeni Duruşma Tarihi Onaylandı

Bakanlıkların da müdahil olduğu olayda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, duruşma gününün daha erkene çekilmesi adına talepte bulundu. Talebi yanıtlayan Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi ise duruşma tarihini 30 Ocak 2023'e çekti.