Kaza Tam 2 Can Aldı: Bursa'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza Tam 2 Can Aldı: Bursa'da Eğitim Uçağı Düştü
Bursa'da yaşanan olayda tek motorlu eğitim uçağı, termik santral yakınında bulunan boş araziye düştü.2 kişinin hayatını kaybettiği kazada, bölgede yoğun sis olduğu belirtildi. Olay yerinde incelemelere devam eden ekipler, kazanın...

Bursa'da yaşanan olayda tek motorlu eğitim uçağı, termik santral yakınında bulunan boş araziye düştü.

2 kişinin hayatını kaybettiği kazada, bölgede yoğun sis olduğu belirtildi. Olay yerinde incelemelere devam eden ekipler, kazanın neden kaynaklandığını araştırmaya devam ediyor.

Bursa'nın Yunuseli Havalimanı'ndan kalkan tek motorlu eğitim uçağı, saat 15.32 civarında düştü. Osmangazi'nin Ovaakça Mahallesi'ndeki doğalgaz çevrim santralinin yakınlarındaki boş araziye düşen uçakta, 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bölgeye çok sayıda polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi gelirken, Bursa Valisi Yakup Canbolat haberi Bursa halkıyla paylaştı.

Kaza sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Canbolat, yaşanan olayın her yönüyle araştırıldığını ve ekiplerin çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise bir kişinin uçaktan fırlayarak, diğerinin de enkazda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bölgede yoğun sis olduğunun altını çizen yetkililer ise hala kazaya neden olan faktörlerin araştırılmaya devam ettiğini duyurdu.

Nisan Ayında da Yaşanmıştı 

Ne tesadüftür ki geçtiğiniz Nisan ayında da yine Osmangazi ilçesinde bir uçak kazası meydana gelmişti. Tek motorlu bir eğitim uçağı, Osmangazi'de kalkış yaptıktan hemen sonra, evlerin arasında düşmüştü. Bu kazada da yine 2 pilot hayatını kaybetmişti.