Kesinleşti! Türkiye Bulgaristan'a Tam 13 Yıl Doğalgaz Satacak!

Kesinleşti! Türkiye Bulgaristan'a Tam 13 Yıl Doğalgaz Satacak!
Yılda yaklaşık 1.5 milyar metreküplük bir doğalgaz transferi sağlayacak olan anlaşma imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Bulgaristan Enerji Bakanı Rosen Hristov, bugün bir törende buluştu.Törende Türkiye...

Yılda yaklaşık 1.5 milyar metreküplük bir doğalgaz transferi sağlayacak olan anlaşma imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Bulgaristan Enerji Bakanı Rosen Hristov, bugün bir törende buluştu.

Törende Türkiye adına BOTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Burhan Özcan ve Bulgaristan adına da Bulgargaz Genel Müdürü Denitsa Zlateva anlaşmayı imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ile Bulgaristan Enerji Bakanı Hristov, imza töreni sonrasında bir basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamalarda ise anlaşmanın kesinleştiği belirtilirken, şunlar kaydedildi:

Bu anlaşmanın süresi 13 yıl olacak. Yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi söz konusu olacak. Başta Bulgaristan olmak üzere Avrupa’nın da doğal gaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak. Bu aynı zamanda Türkiye’nin gaz merkezi olması için önemli adımlardan birisidir.